Süper Lig'den daha çok Türk oynatan takım

Bundesliga'da çok kötü bir performans sergileyen ve 14 maçtır kazanamayan Schalke 04, Süper Lig'de mücadele eden 13 takım kadar Türk oyuncu oynatıyor! Yabancı sınırının zaman zaman tartışıldığı Süper Lig'de, Schalke'den daha fazla Türk oyuncu oynatan sadece 4 takım var.

Süper Lig'den daha çok Türk oynatan takım
18 Haziran 2020 - 12:09 - Güncelleme: 18 Haziran 2020 - 14:25

FUTBOO | Bundesliga'da mücadelede eden Schalke 04, bu sezon özellikle 2020 yılında adeta kayıpları oynuyor. Yeni bir yapılanma içerisinde olan Maviler, bir taraftan genç oyuncuları da kullanmaya devam ediyor. Schalke 04'ü ilginç kılan bir nokta da, hafta sonu oynadıkları Leverkusen maçında 4 Türk oyuncu kullanmaları oldu.

Schalke'nin hafta sonu oynadığı Leverkusen maçında Ozan Kabak, Can Bozdoğan, Ahmed Kutucu ve Levent Mercan forma giydi. Bu özelliği ile Schalke 04, Süper Lig'de hafta sonu oynanan maçların 11'lerine göre birçok takımdan daha fazla Türk oyuncu oynatmış oldu.

Schalke 10 takımdan daha çok Türk oynattı

Korona virüs arasından sonra Süper Lig geçtiğimiz hafta sonu başladı. Sahaya çıkan 18 takım da sahaya ilk 11 olarak yabancı oyuncu ağırlıklı tercihlerle çıktılar. İlk 11'inde en az Türk oyuncu bulunduran takım Ankaragücü (1) olurken, Türk oyuncuların en fazla forma bulduğu takımlar ise Fenerbahçe (7) ve Sivasspor (7) oldu. Dört Türk oyuncuyu oynatan Schalke'den daha az Türk oyuncuya 11'inde şans veren takım sayısı 10 olurken, 4 takım da Schalke ile aynı sayıda Türk oyuncu ile sahaya çıktı.

Schalke'nin Leverkusen karşısında oynattığı Türk oyuncu sayısı: 4

Süper Lig ekiplerinin son hafta 11'lerindeki Türk oyuncu sayısı

Ankaragücü - 1

Ç. Rizespor - 2

Galatasaray - 2

Kasımpaşa - 2

Kayserispor - 2

Gençlerbirliği - 3

Konyaspor - 3

Başakşehir - 3

Alanyaspor - 3

Trabzonspor - 3

Yeni Malatyaspor - 4

Gaiznatep FK - 4

Beşiktaş - 4

Antalyaspor - 4

Denizlispor - 5

Göztepe - 6

Fenerbahçe - 7

Sivasspor - 7

Bitmeyen 'yabancı sınırı' paradoksu

Son dönemde Türkiye'de yeniden 'yabancı sınırı' tartışılmaya başlandı. Bazı takımlar yabancı oyuncu sayısının sınırlanmasını isterken, bir kesim de bu sayısının serbest kalması taraftarı... Şu anki kural, aslında yabancı sayısının fazla olmasını sağlamakla birlikte, bunu tamamen kulüplere bırakıyor. Süper Lig'deki 18 takımın da istemeleri halinde kadrolarını tamamen Türk oyunculardan kurma şansları var. 'Sınır getirilsin' diyen takımlar bile yabancı oyuncuyu Türk oyuncuya tercih ederken aslında bir nevi paradoks yaşanıyor. İlerleyen süreçte de bu tartışmalar artarak devam edeceğe benziyor. Sınır getirilir mi getirilmez mi, bunu hep beraber göreceğiz.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde sınırlama olacağının sinyallerini 'Plan program dahilinde bu sayıyı düşürmeyi planlıyoruz. Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız. Bunu Kulüpler Birliği ile beraber yürütmeyi düşünüyoruz' sözleriyle vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum