Süper Lig'den kimler düşecek?

Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken düşme hattından işler çok karışık. İşte Süper Lig düşme potası değerlendirmesi...

Süper Lig'den kimler düşecek?
16 Temmuz 2020 - 02:38 - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 - 08:26

Artık Süper Lig'de son 2 haftaya giriş yaptık. Üst sıralar yavaş yavaş şekillenirken altta tam anlamıyla kıyamet kopuyor. 3 takımın 32 puanda olduğu düşme potasında en az 6 takım hiç emniyette değil.

Şu an ligin dibinde 29 puanlı Ankaragücü bulunuyor. Galatasaray galibiyeti ile ligi bırakmayan başkent ekibi, Antalyaspor ve Denizlispor ile karşılaşacak ve 2'de 2 yapıp diğerlerini bekleyecek.

Bu hafta final maçı var!

Gelelim 32 puanlı takımlara: Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Kayserispor... Bu hafta Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor karşılaşıyor. Kelimenin tam anlamıyla final maçı! Kazanan takım ligde kalma adına büyük avantaj sağlayacak. Kaybedenin ise bir ayağı çukurda olacak.

Kayserispor ve Konyaspor'un zor fikstürü

Kayserispor'un son iki maçı ise ligin zirvesinde yer alan Başakşehir ve Trabzonspor ile. Fikstürü en zor takım Kayserispor. İşleri hiç kolay olmayacak. Ayrıca Mensah ve Angelo'nun da kırmızı kart cezası olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Fikstürü zor olan bir diğer takım ise 33 puanlı Konyaspor. Başakşehir'e 4 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çeken Konyaspor'un son iki maçı Trabzonspor ve Alanyaspor ile olacak. Başakşehir maçında neler yapabileceklerini gösterdiler. Miya çok formda ve bu maçları da tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi %200 ile oynamalılar.

Denizlispor kaybetmezse nefes alır

Denizlispor ise 35 puanda nispeten rahat. Bu hafta Alanyaspor, haftaya da Ankaragücü ile oynuyorlar. Bir galibiyet, hatta bir beraberlik bile onlara rahat nefes aldırabilir.

Şüphesiz bu heyecan bu hafta bitmeyecek, haftaya da devam edecek! Ancak bir gerçek var ki düşen takıma yazık olacak...


YORUMLAR

  • 0 Yorum