Süper Lig'in en centilmen takımı Kasımpaşa

Süper Lig'in en centilmen takımı Kasımpaşa
13 Kasım 2018 - 16:47

Spor Toto Süper Lig'e başarılı bir giriş yapan Kasımpaşa, aynı zamanda centilmen bir görüntü sergiledi.

Ligin 12 haftalık periyodunda 463 sarı, 34 kırmızı kart gösterildi.

Ligde yer alan 18 takımdan Bursaspor, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'un oyuncuları, maçlarını kırmızı kart görmeden tamamladı.

Bu takımlardan daha az sarı kart gören Kasımpaşa, gösterdiği başarılı performansın yanı sıra centilmenlikte de öne çıktı.

Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve 22 puanla üçüncü sırada bulunan Kasımpaşa, 12 haftayı 18 sarı kartla tamamladı.

Ligin en çok gol (26) atan takımı konumundaki Kasımpaşa'yı centilmenlikte 21 sarı kartla Trabzonspor takip etti.

Lider Medipol Başakşehir 26, Samet Aybaba yönetimindeki Bursaspor da 29 sarı kartla ligin centilmen ekipleri arasında kendilerine yer buldular.

Ligin "hırçın takımı" Çaykur Rizespor

Ligde 12 haftalık periyodun en "hırçın" takımı ise oyuncuları 6 kırmızı kart gören Çaykur Rizespor oldu.

Son sırada yer alan Çaykur Rizespor'da Koray Altınay, Matic Fink, Samudio, Abdullah Durak, Orhan Ovacıklı ve Marwane Saadane kırmızı kartla oyun dışı kaldılar.

Kayserispor da gördüğü 4 kırmızı kartla ligin "hırçın" ekipleri arasında yer aldı.

Lige istediği başlangıcı yapamayan Kayserispor'da da Şamil Çinaz, Rajko Rotman, Kana Bıyık ve Tiago Lopes takımını maçlarda eksik bıraktı.

Dev derbi olaylı geçti

Spor Toto Süper Lig'in 11. Haftası'nda Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan ve 2-2 biten Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından olaylar çıktı.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, maçın sonunda Galatasaray'dan Ndiaye, Fenerbahçe'den ise Roberto Soldado ve Jailson'a kırmızı kart gösterdi. Ardından PFDK bu maçla ilgili olarak; Fatih Terim, Hasan Şaş, Ndiaye, Donk, Rodrigues, Jailson ve Soldado'ya çeşitli cezalar verdi.

Ligin ilk haftasında oynanan Göztepe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında da tam 3 kırmızı kart birden çıkmıştı.

En fazla sarı kart ise 8. Hafta'da oynanan Atiker Konyaspor-Beşiktaş maçında gösterilmişti. 2-2 biten maçta hakem Ümit Öztürk, 1 kez kırmızı, 12 kez de sarı kart çıkarttı..

Öte yandan, ligin en fazla sarı kart gören takımı olarak da sezonun başarılı ekiplerinden Antalyaspor (36) dikkati çekti.

"Üç Büyükler"in kart raporu

Lider Medipol Başakşehir'in ardından sıralamada ikinci sırada yer alan Galatasaray, 12 haftalık bölümü 24 sarı ve 2 kırmızı kartla geçti.

Beşiktaş; 32 sarı, 3 kırmızı, Fenerbahçe de 27 sarı, 3 kırmızı kartla 12 maçlık bölümü tamamladılar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum