Süper Lig'in zirvesi çok karışık

Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala, zirvede nefes kesen bir yarış var. Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yarışında kim avantajlı, son durum ne?

Süper Lig'in zirvesi çok karışık
04 Temmuz 2020 - 00:20 - Güncelleme: 04 Temmuz 2020 - 02:32

FUTBOO | Süper Lig’de şampiyonun belli olmasına çok az bir zaman kaldı! 29 hafta geride kalırken 60 puanlı Başakşehir lider durumda, ikinci sırada 58 puanıyla Trabzonspor yer alıyor. Özellikle Başakşehir ve Trabzonspor arasında çekişmeli bir şampiyonluk yarışı yaşanırken, üçüncülük ve dördüncülük yarışı da nefes kesiyor. 

Üçüncü sırada yer alan Sivasspor’un 53, dördüncü sıradaki Galatasaray’ın 52, beşinci sıradaki Beşiktaş’ın ise 50 puanı bulunuyor.

Kalan haftalarda Sivasspor ve Galatasaray için gerçekçi hedef ligi ikinci bitirmek olacak gibi görünüyor. İki takımın da matematiksel olarak şampiyonluk şansı olsa da, bunun gerçekleşmesi Başakşehir ve Trabzonspor’un birkaç maçta takılması gerekecek. 

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Alanyaspor'un durumu

Beşiktaş ise son 2 maçını kazanıp hem moral buldu, hem de Avrupa Ligi şansını arttırdı. Siyah-beyazlı ekip de ligi en azından Avrupa kupaları için ilk 4 içinde bitirmeyi hedefliyor. 

Ligin 6. sırasında 46 puanla yer alan Fenerbahçe ve 7. sırasında yer alan 45 puanlı Alanyaspor ise az olan ilk 4 şansını son haftaya kadar zorlamak isteyecektir.

Peki ligin zirvesindeki takımların fikstürü nasıl?

Başakşehir’in kalan 5 maçı

Antalyaspor (D)

Denizlispor

Konyaspor (D)

Kayserispor

Kasımpaşa (D)

Trabzonspor’un kalan 5 maçı

Galatasaray (D)

Antalyaspor

Denizlispor (D)

Konyaspor

Kayserispor (D)

Sivasspor’un kalan 5 maçı

Kasımpaşa (D)

Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe (D)

Gençlerbirliği

Göztepe (D)

Galatasaray’ın kalan 5 maçı

Trabzonspor

Alanyaspor (D)

Ankaragücü (D)

Göztepe

Antalyaspor (D)


YORUMLAR

  • 0 Yorum