Süper Lig'in zirvesinde ihtimaller, hesaplar!

Süper Lig'de son iki haftaya girilirken şampiyonluk mücadelesinin yanısıra Avrupa kupalarına gidecek takımlar arasında da müthiş bir mücadele yaşanıyor.

Süper Lig'in zirvesinde ihtimaller, hesaplar!
19 Temmuz 2020 - 03:53
Süper Lig'de bitiş çizgisine artık çok az bir zaman kaldı. Başakşehir'in Kayserispor maçını kazanması halinde şampiyon olacağı sezonda Avrupa kupalarına gidecek takımlar da bu haftanın ardından yavaş yavaş şekillenmeye başlayabilir.

Trabzonspor'un 2. sırayı kaybetmesi neredeyse imkansız gibi. Ancak Trabzon ekibinin UEFA tarafından aldığı Avrupa kupalarından men cezası CAS tarafından onanırsa 3. takım Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı kazanacak. Şu anda 3. sırada bulunan takım ise Sivasspor. Rıza Çalımbay'ın ekibi fikstür açısından da en şanslı takım. Sivasspor, bu hafta Gençlerbirliği, haftaya da Göztepe ile karşılaşacak.

Derbi kritik ama Fenerbahçe her şekilde rakiplerini bekleyecek

Avrupa kupalarına katılım için en kritik maç ise Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbi olacak... Maçın berabere bitmesi halinde Beşiktaş, Avrupa Ligi'ne gitmeyi büyük oranda başarmış sayılacak. Siyah beyazlılar, derbiyi kazanması halinde 3.lük için, belki de Şampiyonlar Ligi için umutlanmış olacak. 

Fenerbahçe ise Beşiktaş'ı yenip son hafta Beşiktaş, Galatasaray ve Alanyaspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. Avrupa hedefi bulunan takımlar arasında işi en zor olan Fenerbahçe. Sarı lacivertliler derbiyi kazanması halinde bile diğer rakiplerinin puan kaybını bekleyecek. 

Sivasspor avantajlı, Galatasaray'ın galibiyeti kritik

Galatasaray için Göztepe galibiyeti çok kritik oldu. Sarı kırmızılılar, son hafta Antalyaspor maçında beraberlik alması halinde bile Avrupa Ligi hedefine çok yakın gözüküyor. Sivasspor da kazanması halinde Avrupa Ligi'ni garantileyecek. 

Derbinin Avrupa yarışını çok etkileyeceği bu haftada işler şekillenmeye başlayacak. Fenerbahçe'nin olası bir galibiyeti işleri kızıştırır ancak Beşiktaş, Sivasspor, Galatasaray ve Alanyaspor, Avrupa için bir adım önde...

YORUMLAR

  • 0 Yorum