Süper Lig küme düşme adayları! Kolay olmayacak

Süper Lig'de 21 takımlı tarihi bir sezona girerken küme düşme adaylarını inceliyoruz. 40 haftalık maratonda ateş hattına en yakın takımlar hangileri?

Süper Lig küme düşme adayları! Kolay olmayacak
09 Eylül 2020 - 16:20
FUTBOO | Süper Lig'de geçen sezon Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü küme düştü ama düşmedi de! Bu üç takım 'kural değişikliği' sonrası Süper Lig'de kalırken 1. Lig'den de Hatayspor, BB Erzurumspor ve Fatih Karagümrük katıldı. Böylece Süper Lig, 21 takımdan oluşmuş oldu.

Enteresan bir sezon bizi bekliyor. Gelin, kimlerin düşme tehlikesi var ona bakalım...

Önce geçen sezonu son 3 sırada kapatan takımlardan başlayalım. Kayserispor, geçen sezon kadroda önemli işler yapan Mensah, Kravets ve Rienstra ile yolları ayırdı. Aaron Lennon gibi dünyaca ünlü bir transfer yaparak şaşırttılar. Ancak savunma hattı hala çok zayıf. Bu sene de alt sıralarda tutunma mücadelesi verebilir.
Yeni Malatyaspor ise Christian Cueva transferiyle ses getirdi ama onun dışında kadroda heyecanlandıran bir isim pek yok. Ekonomik olarak da zorluk yaşıyorlardı, onlar da bu seneyi zor geçirecek gibi. Ankaragücü'nde ise gelenler az, gidenler çok! Zaten kısıtlı bir kadroları vardı. 40 haftalık maratonda iyice yıpranacaklar. Geçen sezon ligi son sırada bitirmişlerdi. Bu sene de en büyük düşme adaylarından biri olarak görünüyor. Geçen senenin son 3'lüsünden en ciddi düşme riskini Ankaragücü yaşayabilir ama Kayserispor ve Yeni Malatyaspor'un da işi hiç kolay değil.

Süper Lig’in yenileri, kalıcı olmayabilir mi?

Yeni gelenlere bakacak olursak Hatayspor, sezona Ömer Erdoğan yönetiminde girecek. Transfer sezonunu hareketli geçirdiler, özellikle Mame Diouf hamlesi iyiydi. Kendilerinin Süper Lig tecrübesi yok ama Ömer Erdoğan'ın da teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig olmaması büyük risk. Tam bir kapalı kutu ama bu sene ligde kalmak için savaşacak gibiler. Erzurumspor da Mehmet Özdilek ile devam ederek Süper Lig'e geldi. Devamlılık iyidir, Mina ve Donald hamleleri de iyiydi.
Yeni çıkanlar arasında en iyisi Erzurumspor olarak gözüküyor. Fatih Karagümrük ise Viviano ve Mevlüt Erdinç transferleriyle dikkat çekti. 37 yaşındaki Şenol Can ile Süper Lig'deler ancak hem takımdaki oyuncuların birçoğu hem de teknik direktörün Süper Lig tecrübesi yok. Taraftarsızlık da onları olumsuz etkileyecektir. Yeni çıkanlardan işi en zor olan takımlar Karagümrük ve Hatayspor olarak ön plana çıkıyor.

Riskli tercihler, az takviyeler...

Gelelim diğer takımlara... Kasımpaşa, Thiam ve Quaresma gibi oyuncularını kaybetti. Transferde bu sezon pek de etkili hamleler yapamadı. Yine de güncel kadrolarındaki oyuncular iş yapabilecek düzeyde. Gençlerbirliği, geçen sezonun ikinci yarısında çok kötüydü. Teknik direktörlük koltuğuna da Mert Nobre'yi oturttular ama hiçbir tecrübesi yok. Kadroları da pek ışık vermiyor. Ankara temsilcisini bu sezon çok zorlu günler bekliyor olabilir. Konyaspor için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Geçen sezon onlar adına çok zorlu geçmişti. Bu sezon da benzer şeyleri yaşayabilirler. Denizlispor'da ise kadroda önemli oyuncular gitti, yerlerine yeni isimler geldi ama neler yapabilecekleri belli değil. En büyük avantajları ise teknik direktör Prosinecki oldu. Bu ligi çok iyi tanıyor.

Uyarımızı yaptık, aman dikkat!

Rizespor transferde çok iyi hamleler yaptı, bu sezon daha iyi bir yerde olması beklenebilir. Göztepe, Antalyaspor, Gaziantep FK gibi kulüpler görece diğerlerine göre daha rahatlar. 

Fazla takımın olmasıyla Süper Lig'de bu sene ligde kalma mücadelesi nefes keseceğe benziyor. Hatayspor, Fatih Karagümrük, Ankaragücü, Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Gençlerbirliği'ni özellikle uyardık. Aman dikkat diyelim... Yazının başında belirttiğimiz gibi çok enteresan bir sezon bizi bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum