Süper Lig şampiyonluk adayları!

Yeni sezona son birkaç gün kala Süper Lig'de 2020/21 sezonunda şampiyonluk için mücadele edecek takımları değerlendirdik. Kimler avantajlı, kimleri zor bir sezon bekliyor?

Süper Lig şampiyonluk adayları!
09 Eylül 2020 - 16:19
FUTBOO | 21 takım, 40 hafta, erken başlayan ve erken bitecek bir sezon... Çok sıkışık, bir o kadar da maç dolu bir sezon bizleri bekliyor. 

Yeni sezona hazırlanırken Süper Lig'deki şampiyonluk adaylarını değerlendiriyoruz. İşte karşınızda Süper Lig'deki şampiyonluk adayları;

Başakşehir

Son şampiyon Başakşehir ile başlayalım. 4 yıldır ligin üst sıralarındalar, geçen sezon da tarihi bir sezon yaşayarak şampiyonluk kupasını aldılar.
Şampiyon kadroyu pek fazla değiştirmediler. Sol bek Gael Clichy gitti, yerine Hasan Ali Kaldırım geldi. İrfan Can Kahveci'yi de 'şimdilik' kadroda tuttular. Şampiyon kadro korunuyor ancak bu sene sadece Süper Lig olmayacak. Bu işin bir de Şampiyonlar Ligi var.

Hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'ni bir arada götürebilmek için geniş bir kadroya ihtiyaç var. Bu sorunu son yıllarda takımlarımızda bol bol gördük. Başakşehir için bu sezon, geçen sezondan çok daha zor geçecek gibi gözüküyor. Tarihlerinde ilk kez katılacağı Şampiyonlar Ligi'nin de heyecanı biraz daha ağır basabilir.

Fenerbahçe

Transfer döneminin şampiyonu Fenerbahçe oldu. Geçen sezon çıkan 11'in 9'u birden değişti. Teknik direktör de değişti. Süper Lig'den transfer edilen Gökhan, Caner, Novak, Sosa gibi oyuncular geçen sezon bölgelerinin en iyi futbolcuları arasındaydı. Çok güçlü bir kadro kurundu ve yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile giriliyor. Avrupa arenası da yok, sadece Süper Lig ve Türkiye Kupası var. Çok geniş bir kadro oluştu ve 5 oyuncu değişikliğinin olacağı bu sezonda bu kadro Fenerbahçe için çok büyük bir avantaj. Erol Bulut'un elinde sıkışık maç fikstüründe kullanabileceği geniş bir oyuncu grubu mevcut. Taraftarlar da gelen oyunculardan oldukça memnun. Fenerbahçe, sezonu erken hazırlık maçlarıyla da açtı. Bir büyük avantaj daha! Bu sezonun en ciddi şampiyonluk adaylarından birisi gözüküyor...

Galatasaray

Geçen sezonun son bölümünü çok kötü geçiren Galatasaray'da sezon bittikten sonra da orta sahadan Lemina ve Seri gitti. Orta sahaya ise onlar yerine henüz kimse gelmedi. Taraftarlar, orta saha isteğini sosyal medyaya da taşıdı ama gelen birisi yok.
Lig başlarken orta sahanızın olmaması tabii ki büyük bir dezavantaj. Sağ bek ve kanat bölgelerine takviyeler yapıldı ama Galatasaray'ın transferde çok geç kaldığı bir gerçek. Satılması düşünülen isimlerin de satışları gerçekleşmedi. Geçen sezon lig başlangıcında Galatasaray'ın zorlandığını görmüştük. Bu sene de transfer dönemini çok da verimli geçiremeyen sarı kırmızılı kulüp düşük vites ile lige başlayacak gibi gözüküyor. Geçen yıllarda sonradan açılan bir Galatasaray görüyorduk, bakalım bu sene de aynısı mı olacak...

Beşiktaş

Takımın yarısından fazlası değişmiş halde. Stoper, sağ bek, sol bek, orta saha, forvet değişti. Yeni transferler daha bir ay olmadan eleştirilmeye başlandı. Welinton ve N'Skala gibi... Henüz Burak Yılmaz yerine de forvet transferi yapılabilmiş değil. Siyah beyazlı takımda ciddi bir forvet sıkıntısı yaşanıyor. Bu ligin kuralı şudur: 'Atanın da tutanın da iyi olacak!' Ancak Beşiktaş'ta atan yok... Beşiktaş'ı zor bir sezon bekliyor gibi ancak en büyük avantajları teknik direktör Sergen Yalçın olacak gibi. Geçen sezon da kadro sıkıntısı yaşayan takımı 3. yapmıştı. Ama bu sezon daha da zor olacağa benziyor.

Trabzonspor

Geçen sezon şampiyonluk yarışını son ana kadar sürdüren Trabzonspor'da Novak ve Sosa'nın Fenerbahçe'ye kaptırılması şüphesiz moralleri bozdu. Transferler yapıldı ama neredeyse hepsi kapalı kutu. Pek bildiğimiz oyuncular değil ama orta sahaya yapılan takviyeler, ilk bakışta iyiye benziyor. Geçen sezon bu pozisyonlarda bordo mavili takım oldukça sıkıntı yaşamıştı. Sörloth eğer kalacaksa Trabzonspor yine iddialı olacaktır ama Norveçli giderse işleri çok zorlaşır. Bu saatten sonra yerine de o klasmanda birisini bulmak çok zor olacaktır. Trabzonspor yeni transferleriyle bir alışma süreci geçirecektir. Ya kadro tutacak ve iddialı olunacak ya da Sosa ve Novak aranacak... Bu ikilemin Trabzonspor adına nasıl sonuçlanacağını ligin ilk haftalarında daha da iyi göreceğiz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum