Süper Lig sonrası yeni sistem tepkisi

Avrupa Süper Ligi'ne gelen büyük tepki sonrası bu organizasyon başladığı gibi bitti. Ancak Şampiyonlar Ligi'nin yeni sistemine de tepki geliyor...

Süper Lig sonrası yeni sistem tepkisi
23 Nisan 2021 - 18:07 - Güncelleme: 23 Nisan 2021 - 18:32
Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğunun açıklanmasının ardından Manchester City ve Liverpool'un teknik direktörleri Pep Guardiola ve Jürgen Klopp, tepkilerini açık açık dile getirmişti ve bu ligi istemediklerini belirtmişti.

Zaten Avrupa Süper Ligi başladıktan 2 gün sonra sona erdi ancak tepkiler bitmiş değil. Şampiyonlar Ligi'nin yeni sisteminin açıklanmasının ardından Guardiola ve Klopp cephesinden bir tepki daha geldi.

Pep Guardiola, ''Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatına futbolcuları hazırlayabilmek için belki de bir yıldaki gün sayısını 400'e çıkartmalıyız.'' şeklinde konuştu.

''Sürekli maç, maç, daha fazla maç''

Jürgen Klopp ise ''Biz antrenörlere, oyunculara ve taraftarlara kimse bir şey sormadı. UEFA da daha önce sormadı. Avrupa Süper Ligi için de kimse bize fikirlerimizi sormadı. Sürekli daha fazla maç, daha fazla maç... Bu mümkün değil.'' sözlerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı nasıl? Eleştiriler haklı mı?

Peki Guardiola ve Klopp haklı mı? Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı nasıl? Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılarak dört kategoriye ayrılacağı açıklanmıştı. Grup aşamalarının olmayacağı yeni sistemde takımlar 10 rakiple karşılaşacak. Puan sıralamasına göre ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan bir üst tura yükselecek. Bu da tabii ki daha çok maç sayısı demek oluyor... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum