Süper Lig U21 değerlendirmesi

Süper Lig'in ilk 4 haftasında 21 yaş ve altındaki oyuncular, yine çok fazla şans bulamadılar. Peki hangi takım, kaç genç oyuncu oynattı?

Süper Lig U21 değerlendirmesi
16 Ekim 2020 - 11:39 - Güncelleme: 16 Ekim 2020 - 11:40
FUTBOO | Türkiye’de yıllardır konuşulan, bir çözüm bulmakta zorlanılan bir konu; genç oyuncular! ‘Biz neden genç oyuncu üretemiyoruz?’ ya da ‘Bizim takımlarımızda neden genç oyunculara şans verilmiyor?’ gibi birçok tartışmalı soru ve bir yere varmayan cevaplar…

Çok klişe ifadeler var ama peki Süper Lig’de bu sezon gerçekten son durum ne? İlk 4 hafta sonunda Süper Lig’de hangi takım, ne kadar genç oyuncuya şans verdi?

9 takım 21 yaş ve altı oyunculara süre vermedi

Süper Lig için geride kalan ilk 4 haftada durumun çok da iç açıcı olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Geride kalan ilk 4 haftada Süper Lig ekiplerinin 9’u 21 yaş ve altında oyunculara süre vermedi.

21 yaş ve altı oyunculara süre vermeyen takımlar; Ankaragücü, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Gaziantep FK, Hatayspor, BB. Erzurumspor, Sivasspor, Denizlispor.

İlk 4 haftada en çok süreyi Beşiktaş verdi

Geride kalan ilk 4 haftada 21 yaş ve altındaki oyuncuların en çok süre aldığı takım Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ta 6 oyuncu toplam 842 dakika süre aldı.

Siyah-beyazlı takımın ardından gençlere en çok süre veren takım 807 dakika ile Trabzonspor oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum