Taraftarlar 'VAR'dan memnun değil

İngiltere'de yapılan bir ankete göre her 10 taraftardan 4'ü VAR dolayısıyla daha az maça gideceklerini söyledi...

Taraftarlar 'VAR'dan memnun değil
03 Haziran 2021 - 14:14 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 14:34
VAR ortaya çıktığından beri tartışmalar sürmeye devam ediyor. Football Supporters' Association'ın 33 bin taraftar ile birlikte yaptığı VAR anketi dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.

Stadyumda maçı izleyen taraftarların %95'i, televizyon karşısında izleyenlerin %94'ü VAR ile birlikte maçların 'daha az zevk verici' olduğu görüşünde birleşti.

Atılan goller, eskisi kadar zevk vermiyor

Ankete katılanların %95 gibi büyük bir çoğunluğu gollere eskisi kadar sevinmediklerini belirtti. Stadyumda ve televizyon başında ise taraftarlar artık maçlardan daha az zevk aldıklarını dile getirdi. Taraftarların sadece %26'sı VAR'ın kullanımının futbol için olumlu olduğunu söyledi.
%44 oranındaki taraftarlar ise artık maçlara daha az gideceklerini söyledi. Kombine sahibi taraftarlarda bu oran ise %39...

'Heyecanı düşürüyor, sistem oturmadı'

FSA Başkan Yardımcısı Tom Greatrex, ''Anket sonuçları gösteriyor ki VAR, atılan gollerin heyecanını düşürüyor. Sistemin hala oturmamış olduğu görüşü var.'' sözlerini kullandı.

Taraftarlar teknoloji karşıtı değil

VAR'a karşı taraftarlar böyle düşünüyor ancak teknolojinin futbolda olmasına karşı değiller. Ankete katılanların %97'si teknolojinin futbol adına olumlu olduğunu dile getirirken bu kısım, gol çizgisi teknolojisinin faydalı olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum