'Taraftarsızlık' Süper Lig'i nasıl etkileyecek?

Korona virüs sonrasında Bundesliga'da eskisi gibi değil! Seyircisiz maçlarla başlayan 'deplasman' dönemi, Süper Lig'e yansayacak mı?

'Taraftarsızlık' Süper Lig'i nasıl etkileyecek?
27 Mayıs 2020 - 09:47

FUTBOO ÖZEL Korona virüs salgını sonrası futbol geri dönmeye başladı ancak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundesliga'da korona virüs sonrası oynanan maçlar, bizleri yeni dönemde nelerin bekleyeceğinin sinyallerini veriyor. Peki ne değişecek?

Korona virüs güvenlik önlemleri kapsamında maçların seyircisiz oynanıyor olması, iç saha takımlarına hiç de olumlu yansımadı. 

Bundesliga'da oynanan 22 maçın sadece 3'ünü ev sahipleri kazanırken, 19 maçta deplasman ekipleri sahadan puan ya da puanlarla ayrılmayı başardı. Bundesliga'da geride kalan 22 maçta kazanan ev sahipleri Schalke'yi yenen Dortmund, Union Berlin'i yenen Hertha ve Frankfurt'u yenen Bayern Münih oldu. İç sahada taraftar baskısının olmayışı şimdiden etkisini göstermeye başlarken, herkes diğer liglerde de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor.

Bundesliga'da seyircisiz oynanan maç sayısı: 22

Seyircisiz maçlarda ev sahibi galibiyet sayısı: 3

Süper Lig'de 'Ev sahibi' dönemi biter mi?

Bundesliga'daki sonuçlardan sonra 12 Haziran'da başlayacak Süper Lig'de benzer bir durum yaşanır mı? Süper Lig'de sezonun geride kalan kısmı için rakamlara baktığımızda ev sahiplerinin büyük bir üstünlüğü söz konusu. Süper Lig'de şu ana kadar oynanan maçların 101'ini ev sahibi takımlar kazanırken, deplasmanda oynayan takımlar sadece 68 maç kazanabildi. 65 karşılaşmada da beraberlik bozulmadı.

Süper Lig'in geride kalan 26 haftasında en iyi iç saha takımları lider Trabzonspor, Başakşehir, Galatasaray ve Sivasspor oldu. Bu dört takım da seyircileri önünde 30 ve üzerinde puan toplamıştı. Galatasaray ve Sivasspor seyircisi önünde 31 puan, Trabzonspor ve Başakşehir ise 30 puan toplamıştı.

Ev sahiplerinin bu üstünlüğü tıpkı Bundesliga'da olduğu gibi korona sonrasında seyircisiz maçlarla azalabilir. Böyle bir durum doğal olarak hem şampiyonluk yarışını hem de düşme potasını çok daha ilginç hale getirecektir. 


Süper Lig'de 27. hafta maçları;

Başakşehir – Alanyaspor

Beşiktaş – Antalyaspor

Ç. Rizespor – Galatasaray

Fenerbahçe – Kayserispor

Gaziantep FK – Ankaragücü

Gençlerbirliği – Konyaspor

Göztepe – Trabzonspor

Sivasspor – Denizlispor

Y. Malatyaspor – Kasımpaşa

YORUMLAR

  • 0 Yorum