Tarih yazan çocuk Erling Haaland!

Erling Haaland henüz 20 yaşında ama rekorları daha şimdiden birer birer kırıyor. Bu çocuğun durmaya niyeti hiç yok!

Tarih yazan çocuk Erling Haaland!
25 Kasım 2020 - 12:11
FUTBOO | Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden birisini sayın diye sorsak Ronaldo Luis Nazario de Lima, yani El Fenomeno Ronaldo'yu sayarsınız değil mi? İşte bahsettiğimiz çocuk Erling Haaland, daha 20 yaşında ama efsane Ronaldo'nun tüm kariyerinde Şampiyonlar Ligi'nde attığı golden daha fazla golü 1.5 yılda attı.

20 yaşındaki Haaland, Club Brugge'a karşı attığı 2 golle Şampiyonlar Ligi'nde 15 gole en kısa sürede ulaşan futbolcu oldu. En hızlı 10 gole ulaşan da kendisiydi. Attığı son 2 golle beraber Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 12 maçta 16 gole ulaşmış oldu.
Ronaldo, Zidane, Klose, Villa gibi efsaneleri geride bıraktı

Daha geçen sezon Şampiyonlar Ligi serüvenine başlayan Haaland, Salzburg ve Dortmund formalarıyla 8'er gol atarak toplamda 16'yı buldu. El Fenomeno başta olmak üzere adını tarihe yazdıran Zinedine Zidane, Miroslav Klose, Adriano, David Villa, Aubameyang gibi futbolcular tüm kariyerleri boyunca Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar gol atamamıştı.

Ronaldo ve Messi bile bunu yapamamıştı!

Şu an dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde 15 gole 19, Cristiano Ronaldo ise 51 maç sonunda ulaşmıştı.

Haaland'ın damgasını vurduğu yer sadece devler ligi değil, Bundesliga'da da tüm rakamları alt üst edecekmiş gibi gözüküyor. Hertha Berlin'e attığı 4 golden sonra maç başına attığı gol 1'i geçti. 22 Bundesliga maçına çıkan Norveçli canavarın 23 golü bulunuyor.

Thomas Müller kadar hat-tricki var

Daha 22 maç oynadı ama yıllarca Bayern Münih forması giyen Thomas Müller kadar hat-trick yapmayı başardı. Adeta gol için doğmuş, durmak nedir bilmiyor. Kısa kariyerinde daha şimdiden Hartberg, Wolfsberger, Augsburg, Wolfsberger, Parndorf, Genk, Brann ve Hertha Berlin'e karşı hat-trick yaptı. 

31 maç, 39 gol katkısı! Ve daha yeni başladı...

Borussia Dortmund ile şu ana kadar toplam 31 maça çıkan Erling Haaland, 33 gol ve 6 asiste ulaşmış durumda. 31 maçta 39 gol katkısı... Ve bunu Bundesliga'da yapıyor. VE HENÜZ BU ÇOCUK 20 YAŞINDA!

YORUMLAR

  • 0 Yorum