Teknik direktörler için en zor ülke; Türkiye

Belki Avrupa'nın en çok izlenen ligi değiliz ama Süper Lig ve TFF 1. Lig, teknik direktör olmak için kesinlikle Avrupa'nın en zor liglerinden biri... Bakalım yeni sezonda durum değişecek mi?

Teknik direktörler için en zor ülke; Türkiye
21 Eylül 2020 - 15:13

FUTBOO | Futbolumuzun gelişim gösterebilmesi için uzun yıllardır çalışmalar devam ediyor. Zaman zaman kulüp takımlarımız, zaman zaman milli takımımız bizlere çok önemli başarılar yaşatırken, hala aşamadığımız, aşmak için çaba sarf etmediğimiz önemli bir sorunumuz var; teknik direktör değişiklikleri!

CIES Football Observatory raporu da bu konuda hala Avrupa'nın en sorunlu ülkelerinden biri olduğumuzu gözler önüne seriyor. Futbolla ilgili araştırmalar yapan CIES Football Observatory'nin raporunda Süper Lig ve TFF 1. Lig, Avrupa'da bir teknik direktörün görev alma sürelerinin kısalığı bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Raporda TFF 1. Lig'de bir teknik direktörün ortalama çalışma günü 124 olurken, bu sayı Süper Lig'de sadece 152...

Bir teknik direktörün takım çalıştırma süresinin 152 gün olduğu Süper Lig, bu anlamda Avrupa'nın en iyi 10 ligi arasında son sırada yer alıyor. Ne yazık ki her kötü sonuçtan sonra teknik direktör değiştirmeye devam eden takımlarımızın da bunda etkisi çok ciddi. Süper Lig'de bir takımın aynı sezon içerisinde 4 hatta bazen 5 farklı teknik direktör çalıştırabiliyor. Avrupa'nın önemli ligleri arasında Süper Lig'e en yakın lig Portekiz Liga NOS oldu. CIES'in raporunda Portekiz Premier Ligi'nde bir teknik direktörün görevde kalma süresi 261 gün olduğu belirtildi.

Premier League ayrı bir dünya

Premier League, CIES raporunda en zor teknik direktör değişikliğinin yaşandığı lig oldu. Premier League'de bir teknik direktörün ortalama çalışma günü; 537. Premier League'in en yakın takipçisi 506 gün ile La Liga oldu.

Avrupa'da teknik direktörlerin görevde kalma süreleri;

TFF 1. Lig: 124 gün

Süper Lig: 152 gün

Premier League: 537 gün

La Liga: 506 gün

Ligue 1: 375 gün

Serie A: 351 gün

Bundesliga: 336 gün

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum