Terim'in 134. milli maç heyecanı

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim, 134. Kez Ay-yıldızlılarla sahaya çıkacak.

Terim'in 134. milli maç heyecanı
04 Haziran 2017 - 12:01
Teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü görevini de üstlenen Fatih Terim, Ay-yıldızlı ekipte bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor. 
Türk Milli Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 133 müsabakada biri hükmen olmak üzere 69 galibiyet elde etti. Ay-yıldızlılar, tecrübeli hocanın kenardan yönettiği 66'sı özel, 67'si resmi maçlarda 32 kez berabere kaldı, 32 kez ise mağlup olmaktan kurtulamadı. 
Fatih Terim yönetiminde, üçü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten olan 201 gol kaydeden A Milliler, ağlarında ise 138 gol gördü.
17 MAÇ GOL GÖRMEDİK
Ay-yıldızlı ekip, Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 41 müsabakanın, biri hükmen olmak üzere 26'sını kazandı, 9'unu kaybetti, 6'sında ise sahadan berabere ayrıldı. 
Milliler, 22'si resmi, 19'u özel bu karşılaşmalarda, 65 gol kaydedip, 37 gol filelerinde gördü.
Türk Milli Takımımız, bu dönemde sadece 7 maçta gol gol kaydedemezken, 17 mücadelede ise kalesini gole kapatmayı başardı.
BURAK TUNCAY’I GEÇMEYE HAZIRLANIYOR
A Milli Takımımızın golcü futbolcularından Burak Yılmaz, bulacağı bir golle Tuncay Şanlı'yı geride bırakacak.
Faal futbolcular arasında milli takımda 22 golle en skorer oyuncu durumunda olan Burak Yılmaz’ın, Tuncay Şanlı ile gol sayıları şu anda aynı.
Çin Ligi’nde forma giyen deneyimli oyuncu, Makedonya karşılaşmasında formayı giyip, gol de atma başarısını gösterirse, Tuncay'ı geride bırakarak, milli takımın en golcü ikinci ismi konumuna geçecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum