Terim: Real Madrid maçı daha fazla önem kazanmaya başladı

Terim: Real Madrid maçı daha fazla önem kazanmaya başladı
02 Ekim 2019 - 01:08

Kendi sahasında PSG'ye 1-0 mağlup olarak şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında da galibiyetle tanışamayan Galatasaraay'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın sözleri şu şekilde:

"Önümüzdeki günleri kazanmış olabiliriz"

"Belki bugünü kaybettik ama önümüzdeki günleri kazanmış olabiliriz. Sonuç keşke kaybetmeseydik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu seviyede bu mücadele beni memnun etti. Bugünü kaybettik ama bundan sonraki günleri kazandık. Önümüzdeki avantajı kullanmalıyız. PSG ve Madrid'e karşı oynuyoruz. Bu maçlardaki özgüven bize ligde yansıyacaktır. 1-0 oldu, gollerde yiyebilirdik. Adaletten de şaşmayalım. 3'lüyü doğru oynadık, takım savunmasını iyi yaptık. Zorlu takıma karşı oynuyorsunuz. Kolay değil. Ben bugünü bundan sonraki günlerin iyi habercisi olarak düşünüyorum."

"Bugün berabere bitirebilirdik"

"Son çeyreği saymazsak, bugüne kadar oynadığımız en iyi oyun diyebilirim. Filmin bundan sonraki bölümünde neler olabileceğini gösterdik. Böyle takımlara karşı 1 saniye bile konsantrasyonunuzu kaybederseniz, santra yaparsınız. Umuyorum ki bazı şeyler yerine oturdukça, çok daha keyifli maçlar olacak. Bu tempoyla baş etmek çok kolay değil. Ama umuyorum ki bazı şeyler yerine oturdukça çok daha keyifli maçlar olacak. Bugün oyuncularımı kutluyorum, skordan ayrı. Biz de gol bulabilirdik, herhalde Seri'nin ilk yarıdaki pozisyonu gol olsa, UEFA'da jenerik olurdu. Bugün berabere bitirebilirdik, bizim için puan açısından iyi olabilirdi ama bize kalan, bugünkü oyunun oynanabilirliğinin olması. Bu işimize yarayacak. Arkadaşlar öyle bir kadro ki, giren, çıkan, gelen, oynamayan, tribünde olan, o kadar kaliteli bir kadro, hiç farketmiyor."

"PSG'yi kupanın favorilerinden görüyorum"

"Maçtan sonra Tuchel'i tebrik ettim, dünkü sözleri için de teşekkür ettim. Tuchel kendinin gelişmesine çok önem veriyor, çok genç ama olgun. Mainz'dan buraya gelişimi, çok önemli bir teknik adam. Söylediği sözler için teşekkür ediyorum takımım adına. Genç, çok yetenekli ve olgun bir hoca. Gelişimine önem veriyor. PSG'yi kupanın favorilerinden görüyorum."

"Real Madrid maçı daha fazla önem kazanmaya başladı"

"Real Madrid maçı daha fazla önem kazanmaya başladı artık. 2 tane 1'er puanlı iki takım. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Buradan dersler çıkararak daha iyi nasıl oluruz, öyle devam edeceğiz. Oynamayı kendine prensip edinmiş bir takımız biz. PSG ve Real Madrid... Bu takımlarla oynamak kolay değil. Açıkçası topu yere indirdiğimizde ve hareketli oynamaya başladımızda önemli işler yaptık, goller bulabilirdik. Tabii yiyebilirdik de, bu konuda adaletli olmak lazım."

"Elimiz kolumuz bağlı"

"Arkadaşlar elimiz kolumuz bağlı. Bu arkadaşlarımızın çoğunu sezon başı kampına getiremedik. Ama satmadan alamıyoruz. Bir oyuncunun 200 milyon ettiği yerde varın gerisini siz düşünün. 200'den 4 tane var onlarda. Sezon içinde scout grubuyla tespit ettiklerinizi belki de alamıyorsunuz, bonservis vermek zorundasınız."

"Ceza sizi çaresiz bırakıyor"

"Tespit ettiğimiz oyuncuları alabilmek için işi gücü bırakacağız, oyuncu satacağız. Ben de isterdim ki, geçen seneki kadroyla çıkayım. Bahane değil ama anlayışlı olmak gereği de ortaya çıkıyor. UEFA'nın kısıtlamaları ve yeni gelen arkadaşlarımızın hazırlık kampında bizimle olmaması. İçinden en iyisini seçmeye çalışıyoruz. Ceza sizi çaresiz bırakıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum