Teşekkürler Enes, İlkay ve Emre Mor!

Enes Ünal, İlkay Gündoğan, Emre Mor

Teşekkürler Enes, İlkay ve Emre Mor!
18 Eylül 2016 - 09:00

Enes Ünal, İlkay Gündoğan, Emre Mor.. Üç Türk oyuncu attıkları 4 golle takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldu bu hafta..

Twente'de forma giyen Enes Ünal Den Haag karşısında 13 ve 25.dakikalarda iki gol birden kaydederek takımını 2-0 öne geçirdi. Enes ilk golü frikikten, ikinci golü kafayla kaydetti.

Twente 4-1'lik bu galibiyet sonrası puanını 9'a yükseltirken Enes Ünal da kulüp tarihine geçti.

Genç oyuncu; 1967-68 sezonunun ilk 4 maçında 5 gol atan Dick van Dijk'ten sonra Twente tarihinde ilk kez ilk 4 lig maçında 5 gole ulaşan futbolcu oldu.

İLKAY'DAN PREMIER LİG'DE İLK GOL

Manchester City'de forma giyen Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı yıldızı İlkay Gündoğan 4-0'lık Bournemouth maçında ilk 11'de görev yaptı ve takımının son golünü kaydetti.

Premier Lig'deki diğer temsilcilerimizden Mesut Özil'in takımı Arsenal hull City'yi deplasmanda 4-1 yendi.

Gökhan Töre'nin yedek oturduğu maçta ise Biliç yönetimindeki West Ham, West Bromwich'e deplasmanda 4-2 yenildi. 

EMRE MOR DA SİFTAH YAPTI

Milli Takımımız'ın genç yıldızı Emre Mor Dortmund'un Darmstadt'ı 6-0 yendiği maçta Dembele'nin yerine oyuna girdi ve 88.dakikada takımının son golüne imza attı.

Dortmund'taki diğer Türk oyuncu Nuri Şahin ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Bundesliga'deki en başarılı oyuncumuz olarak göze çarpan ve hafta içindeki Şampiyonlar Ligi maçında CSKA Moskova'ya karşı ilk 45 dakikada yer alıp 1 gol 1 asistle oynayan Hakan çalhanoğlu E.Frankfurt deplasmanında 58.dakikada oyuna girdi. Bu karşılaşmada Leverkusen sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Leverkusen'de Avusturya Milli Takımı'nın kalecisi Ramazan Özcan yedek soyunurken Ömer Toprak 90 dakika sahada kaldı.

JİMMY DURMAZ'DAN GALİBİYET GOLÜ

Fransa Ligi'nde Metz'de forma giyen ve 5 golle Gol Krallığı'nda ikinci sırayı paylaşan Mevlüt erdinç bu haftayı boş geçirdi. Milli futbolcumuzun 90 dakika sahada kaldığı maçta Metz deplasmanda Dijon'la golsüz berabere kaldı.

Ligue 1'de Toulouse'de forma giyen bir başka Türk asıllı futbolcu Jimmy Durmaz ise Toulouse'un Guingamp'ı 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet golünü kaydetti..

ARDA 33 DAKİKA OYNADI

Milli futbolcumuz Arda Turan'ın 57.dakikada Rakitiç'in yerine oyuna dahil olduğu maçta Barcelona deplasmanda Langanes'i 5-1 mağlup etti.