TFF 1. Lig'de fikstür çekildi

Futbolda TFF 1. Lig'in fikstürü çekildi. 11 Ağustos Cuma günü başlayacak sezonun ilk haftası, lige yeni yükselen iki takım, MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına sahne olacak.

TFF 1. Lig'de fikstür çekildi
13 Temmuz 2017 - 16:43

Türkiye Futbol Federasyonu’nun  Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen fikstür çekimine, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcilerinin katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ali Düşmez, federasyon yönetiminin bu ligde de imkanların artması için çalıştığını vurgulayarak, “Geçen sezon ile bu sezon arasında yüzde 30 gibi bir rakamsal fark olduğunu belirtmek istiyorum. Maddi olanakların artması ve iyi yönetimlerle daha başarılı sezonlar geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

TFF 1. Lig'in iddialı ve çekişmeli geçmesi temennisinde bulunan Düşmez, yeni sezonun tüm takımlar için hayırlı olmasını diledi.

Lig,  11, 12, 13 ve 14 Ağustos'ta oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak, 24 Aralık 2017 tarihinde ilk yarı tamamlanacak.

İkinci yarı 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren oynanacak. Normal sezon ise 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak 34. hafta maçlarıyla sona erecek 

18 takımın yer aldığı ligde maçlar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. 

Müsabakalar sonunda sezonu ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan Süper Lig'e yükselecek. TFF 1. Lig'de 16, 17 ve 18. sıraları alan son 3 takım ise TFF 2. Lig'e düşecek. 

Ligde 3, 4, 5 ve 6. sırayı alan ekipler ise Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği play-off müsabakaları oynayacak. 

İLK HAFTANIN PROGRAMI

İstanbulspor-Eskişehirspor

Boluspor-Giresunspor

Gaziantepspor-Ümraniyespor

Adanaspor-Denizlispor

Samsunspor-Gazişehir Gaziantep

Çaykur Rizespor-Manisaspor

Balıkesirspor-Adana Demirspor

MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Elazığspor-Altınordu


YORUMLAR

  • 0 Yorum