TFF 1. Lig'de ihtimaller! Şampiyonluk, play-off

TFF 1. Lig'de son haftaya girilirken hem Süper Lig hem de play-off için nefes kesen bir rekabet yaşanıyor.

TFF 1. Lig'de ihtimaller! Şampiyonluk, play-off
09 Mayıs 2021 - 02:10 - Güncelleme: 09 Mayıs 2021 - 02:12
FUTBOO | TFF 1. Lig'de son hafta maçları, hafta sonu oynanacak ve Süper Lig'e çıkan iki takım, play-off hakkı kazanacak 4 takım belli olacak.

Son yıllarda görmediğimiz türden bir yarış, ilk 3 sıradaki takımın puanları aynı. Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor 67 puanla ilk 3 sırayı paylaşıyor. Süper Lig’e bu 3 takımdan 2’si doğrudan çıkmayı başaracak.

TFF 1. Lig’de ilk iki ihtimalleri

Son maçların ardından 3 takımın da puanları aynı olursa, yani 3 takım da son maçlarını kazanırsa sıralamayı, genel averaj belirleyecek. Bu da Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor’un son hafta maçlarındaki skorlarına göre netleşecek.

33. hafta itibariyle averajlarda Adana Demirspor ve Giresunspor avantajlı konumda yer alıyor. Samsunspor’un rakiplerinin kazanması halinde doğrudan çıkabilmesi için Adanaspor’u çok farklı bir skorla mağlup etmesi gerecek.

Play - off sıralaması da çok karışık

İlk iki sıra kadar play-off bileti için de kıyasıya bir rekabet var. İlk 3 sıradaki takımdan biri play-off oynayacak. Aynı zamanda İstanbulspor ve Altay’ın da play-off oynayacağı kesinleşti. İstanbulspor ve Altay son maçlarında alacakları skorlara göre en fazla kendi sıralamalarını değiştirebilirler.

Play-off yarışında en kritik durumdaki takımise Altınordu ve Ankara Keçiörengücü! Altınordud deplasmanda Balıkesirspor’a konuk olacak. Keçiörengücü ise deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Altınordu, ikili averajda rakibinin altında kalıyor çünkü Keçiörengücü iki maçta da Altınordu’yu mağlup etti. Bu nedenle Altınordu puan kaybeder, Keçiörengücü kazanırsa play-off biletini Keçiörengücü alacak. Keçiörengücü’nün play-off’a kalabilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Diğer sonuçlarda Altınordu play-off hakkı elde edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum