TFF 1. Lig'de play-off ihtimalleri

TFF 1. Lig'de Ankaragücü ve Ümraniyespor, Süper Lig biletlerini alan takımlar olmuştu. Peki 3. takım kim olacak? İşte 1. Lig'de son durum...

TFF 1. Lig'de play-off ihtimalleri
07 Mayıs 2022 - 00:04
TFF 1. Lig'de bitime 3 hafta kala heyecan çok üst seviyeye çıkmış durumda! Ankaragücü ve Ümraniyespor'un Süper Lig'e çıkması garantilendi ancak play-off potasında yer alma yarışı adeta nefes kesiyor.

Süper Lig'e çıkacak son takımı play-off'ta yer alacak 4 ekip belirleyecek. İstanbulspor ve Erzurumspor'un play-off'ta oynayacak olması garanti. İki takımın da 57 puanı bulunuyor. 
5. sıradaki Bandırmaspor, 3 maçtır kaybetse bile 55 puanla 5. sırada bulunuyor ve play-off için ciddi şansları var. Son 4 maçtır kazanamayan Eyüpspor ise 51 puanla 6. sırada... 

Bu takımları yakalamak için en cidid adaylar ise 4 puan gerideki Samsunspor, 5 puan gerideki Tuzlaspor ve Manisaspor. İşlerinin çok zor olduğunu söylemekte fayda var tabii... 

İki takımın Balıkesirspor maçları

Saydığımız bu 3 takımın play-off bileti alabilmesi için Bandırmaspor ve Eyüpspor'un kalan 3 maçın en az 2'sinde puan kaybetmesi gerekecek. Eyüpspor, Tuzlaspor ve Kocaelispor ile zorlu iki maça çıkacak. Ancak son maçları, küme düşmesi çoktan kesinleşen Balıkesirspor ile.

Bandırmaspor'un da Balıkesirspor ile maçı var. Zor günler geçiren Balıkesirspor'un 33 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldığını söylemekte fayda var. 

Biraz da liderlik koltuğundan bahsedelim. Ankaragücü ve Ümraniyespor, Süper Lig biletini aldı. Aslında ikisi için de sıralamanın bir önemi kalmadı. Ancak Ankaragücü'nün 2, Ümraniyespor'un ise 3 maçı kaldı. İki takım da kalan maçlarının tamamını kazanırsa birinci sıra Ümraniyespor'un oluyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum