TFF 1. Lig'den Avrupa'ya gidenler

Son yıllarda TFF 1. Lig'den Avrupa'ya transfer olan oyuncularımızın sayısı çok yavaş da olsa artıyor. Bunun son örneği Eintracht Frankfurt'a giden Ali Akman oldu.

TFF 1. Lig'den Avrupa'ya gidenler
05 Ocak 2022 - 00:51
FUTBOO | Süper Lig'den çok daha zorlu şartlarda oynanan TFF 1. Lig'den bir Türk oyuncunun Avrupa'ya gitmesi, belki de bazı şeylerin çok yavaş da olsa değiştiğinin göstergesidir.

Son yıllarda scoutların ütm ligleri detaylı taraması TFF 1. Lig ekiplerine ve orada forma giyen potansiyel oyunculara da yaradı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ya da Süper Lig'den bir takımda forma giymeden de Avrupa'ya gidilebileceğini bize gösterdi.

Ali Akman'dan önce son dönemde Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik, Cenk Özkaçar ve Mert Çetin, son dönemde TFF 1. Lig'den Avrupa kulüplerine transfer olan diğer 4 isim oldu.
2016 yılında Altınordu'ya 7,9 milyon euro

Son yıllarda ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden Çağlar Söyüncü, 2016 yılında Altınordu'da forma giyerken birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekmişti. Çaplar için o dönem Freiburg 7,9 milyon euro bonservis bedeli ödemiş ve genç oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Daha sonra Çağlar başarılı performansına devam etti ve 2018 yılında 21,1 milyon euro bonservis bedeliyle Leicester City'e transfer oldu.

Genç oyuncular için TFF 1. Lig fırsat

Son yıllarda yaşanan bu tip örnekler aslında genç oyuncular adına TFF 1. Lig'in ne kadar da önemli bir fırsat olduğunu gösteriyor. Elbette TFF 1. Lig ekiplerinde forma giymek, teknik direktörleri ikna edebilmek de kolay değil ancak dileğimiz ilerleyen yıllarda Ali Akman, Çağlar Söyüncü gibi örneklerin artması...

YORUMLAR

  • 0 Yorum