TFF 1. Lig ekibi ile anlaşıldı!

Galatasaray, takımda forma şansı bulamayan Yusuf Demir için TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor ile el sıkıştı.

TFF 1. Lig ekibi ile anlaşıldı!
21 Şubat 2023 - 12:35
Galatasaray'ın sezon başında Rapid Wien'den transfer ettiği Yusuf Demir, ilk devrede beklenen şansı bulamazken, sarı-kırmızılılar da genç futbolcuyu kiralık olarak göndermenin yolunu arıyor. Daha önce Kasımpaşa ile görüşen Galatasaray, bir başka İstanbul takımı Eyüpspor ile el sıkıştı.

Tek sorun Yusuf Demir

Galatasaray ile Eyüpspor, kiralık transferi konusunda anlaşma sağlarken, gözler Yusuf Demir'e çevrildi. 19 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'dan ayrılmak istemezken, ikna olması halinde sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Eyüpspor'un formasını giyecek.

Alt lige transfer olabilir

Daha önce Kasımpaşa'yla da adı anılan Yusuf Demir'in bu transferi TFF talimatlarına takıldı. Bu sezon Rapid Wien ve Galatasaray'da oynayan Yusuf Demir'in 3. takım olarak yurt içine transferi TFF talimatlarına göre sadece alt ligler için uygun durumda. Eyüpspor da bu kuraldan faydalanarak transferi tamamlamayı hedefliyor.

İşte o madde:

"Bir sezon içerisinde aynı ligdeki iki kulübe tescil edilerek her iki kulübün resmi müsabakasında oynamış olan futbolcuların, üçüncü bir kulübe tesciline ve müsabakalara katılmasına, oynadığı ligden farklı bir lige transferi halinde izin verilir."

6 milyon euro ödendi

2 Haziran 2003 Avusturya doğumlu Yusuf Demir, Rapid Wien altyapısında futbola başladı. Bu takımda profesyonel olan genç oyuncu, geçtiğimiz sezon başında Barcelona'ya kiralandı. Ocak 2022'de Rapid Wien'e dönen Yusuf, bu sezonun başında ise Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-Kırmızılılar Yusuf'un bonservisi için Avusturya ekibine 6 milyon Euro verdi.

(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum