TFF'den 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarına ilişkin konunun değerlendirilmesi için bir komisyon oluşturulacağını açıkladı.

TFF'den 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklama
16 Temmuz 2023 - 00:04
Türkiye Futbol Federasyonu, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu konunun değerlendirilmesi için bir komisyon oluşturulması kararı verildiği belirtildi.

TFF'den yapılan açıklamada ''Türk futbolunun acil çözüm bekleyen konularına ilişkin çözüm odaklı bir anlayışla somut adımlar atmayı sürdüren Türkiye Futbol Federasyonumuz tarafından, 1959 yılında Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmi statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den de açıklama geldi

TFF'nin açıklamasının ardıdan hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'den konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada kararın olumlu bir gelişme olduğu belirtilirken ''100. kuruluş yılını kutlayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türk futbolunun efsane isimlerinin mücadele ettiği, alın terleri ile kazandıkları şampiyonluklar ile ilgili en doğru kararı vereceğine inanmak istiyoruz'' ifadeleri kullanıldı. 

Galatasaray ise TFF'ye tepki gösterirken, sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada ''Türkiye Futbol Federasyonu'nun amatör dönemdeki futbol turnuvalarında elde edilen birincilikler hakkında bir komisyon kurma kararı, Türk futbol camiasını bulandırmak ve kaosa sürüklemek için yeni bir hesap yapıldığını açıkça göstermektedir. Bu hesabın ilk adımı, TFF Disiplin Talimatları'nda açık bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen, Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasının ardından düzenlenen kupa seremonisine talimatlara ve spor ahlakına aykırı bir şekilde, "gerçekte var olmayan yıldızlarıyla" katılan Fenerbahçe Spor Kulübü'yle ilgili disiplin kararının hala açıklanmamış olmasıyla atılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum