TFF, gelecek sezon için yabancı sınırını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de gelecek sezon için uygulanacak yabancı sınırını açıkladı.

TFF, gelecek sezon için yabancı sınırını açıkladı
16 Mayıs 2023 - 00:38
Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sınırı konusunda kararını verdi. TFF, gelecek sezon Süper Lig'de uygulanacak yabancı sınırının detaylarını açıkladı.

TFF, mevcut yabancı kuralının 2023/24 sezonunda da uygulanacağını açıkladı. Kuralın devamıyla birlikte; sahada en fazla 8 yabancı oyuncu yer alabilecek. A Takım kadrosuna ise en fazla 14 yabancı oyuncu yazılabilecek.

İşte TFF'nin yaptığı yabancı sınırı açıklaması;

''Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 2023 - 2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Ligde yabancı uyruklu futbolcu uygulamasının aşağıdaki şekilde yapılmasına karar verdi:

Buna göre;

• 2023-2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.
• 2023 - 2024 Futbol Sezonunda Spor Toto 1. Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.

Söz konusu kararların detayları 1. Transfer ve Tescil döneminden önce açıklanacaktır.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum