TFF'ye yabancı hakem çağrısı

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulunurken, bir kez daha federasyona yabancı hakem çağrısında bulundu.

TFF'ye yabancı hakem çağrısı
02 Nisan 2024 - 22:48 - Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 23:03

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda söz alan Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, gündemdeki konularla ilgili konuşurken, bir kez daha federasyona yabancı hakem çağrısında bulundu.

Acun Ilıcalı, Türk hakemlerinin adaleti sağlayamadığını ve Türk hakemlerine artık güveni kalmadığını belirtti.

Yaşanan gerilimin en büyük sebebinin hakemler olduğunu söyleyen Ilıcalı, ''Şu anda yaşadığımız ortamın nedeni ne? Ben uzun süre düşündükten sonra, ortamı da izledikten sonra, tek bir kelime söyleyeceğim, o kelime bu kaosun sebebi, adalet. Nasıl bir ülkede hakimler adaleti sağlıyorsa, spor dünyasında da hakemler adaleti sağlar. Aylardır söylediğim yabancı hakem, son bir ayda tescillendi. Adaletin olmadığı, hakemlerin de bu görevi yapabilecek durumda olmadıklarını bizlere gösterdiler'' dedi.

Türk hakemlerine güvenmediğini dile getiren Acun Ilıcalı, ''Ben size soruyorum, ruh halimi hatırlamıyorum derken ne demek istiyor? Hangi ruh halindeydi bu adam? Koskoca Galatasaray veya Fenerbahçe'nin bir maçtaki kaderi bir hakemin ruh haline mi bağlı olacak? Türkiye Ligi'nin kaderini bir hakemi ruh hali mi belirleyecek? Adam belki tatil hayali kuruyor! Ne düşünüyor bilmiyoruz. Eğer bu iki adam hakem arkadaş, eğer deseler, "Kararımızın arkasındayız" deseler sıkıntı yok. Ama ekrandan gördüğü pozisyona bir hafta sonra penaltı değil diyorsa, burada art niyet, burada bir şeyler var, bir şey dönüyor derdim. Bu dakikadan itibaren Türk hakemlerine güvenmiyorum. Asla da güvenmeyeceğim'' şeklinde konuştu.

Acun Ilıcalı'dan yabancı hakem çağrısı

Yabancı hakem çağrısını tekrarlayan Acun Ilıcalı, "Ben yabancı hakem uygulamasının acil bir şekilde başlamasını sonuna kadar desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Adil ortam, adalet istiyorum. Hakkımızın yenilmesini kabul etmiyorum. Milyonlarca insanı, bir hakemin ruh hali mutsuz edemez. Bir belki bugün 30 bin kişiyiz ama 30 milyonu temsil ediyoruz. Bu kadar insanı, bir hakem saçma kararlarıyla mutsuz edemez. Kabul etmiyorum'' ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum