Tolga: Türk Milli Takımı'nı kalbimle seçtim

İkinci devre hazırlıklarını Antalya'nın Belek ilçesinde sürdüren Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci medyanın karşısına çıktı.

Tolga: Türk Milli Takımı'nı kalbimle seçtim
08 Ocak 2020 - 15:21

İkinci devre hazırlıklarını Antalya'nın Belek ilçesinde sürdüren Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci medyanın karşısına çıktı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tolga'nın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

“Kampın çok iyi geçtiğini söyleyebilirim. Kendimizi iyi hazırlıyoruz. Salı günü deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Kayserispor ile oynayacağız ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her şey iyi gidiyor. İnşallah 2020’ye iyi başlayacağız, bunun için de iyi çalışıyoruz.”

"Kendime dikkat ediyorum ve ekstra çalışıyorum"

Ağır bir sakatlık sürecini geride bıraktığını ve bu süreçte başta Başkanımız Ali Koç olmak üzere herkesin tam anlamıyla destek olduğunun altını çizen başarılı futbolcu, “Performansıma ilişkin bir şeyler söylemek gerekirse, her gün iyi çalışıyorum, kendime dikkat ediyorum, ekstra çalışıyorum. O yüzden maç içinde de fazla sıkıntı yaşamıyorum. Tabii ki sakatlığım istediğim gibi geçmedi, ama çok şükür ki o günleri de atlattım. Zordu, kolay değildi ama sağ olsun Başkanımız Ali Koç, doktorlar, staff yani bütün Fenerbahçe bana o kadar destek verdi ki, o kötü günlerimden iyi çıkabildim ve sonuçları da maçlarda belli oluyor.” şeklinde konuştu.

"Şampiyon olmak istiyorum"

"Yeni sözleşmeyle ilgili fazla bir şey diyemem. Ancak şunu söyleyebilirim ki, benim bir hedefim var ve bu önümüzdeki 5 aylık periyotu en iyi şekilde geçerek takımımla şampiyon olmak istiyorum. Hedefim bu, elimden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Ondan sonra her şey kendiliğinden gelişir ve konuşulur” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe en kötü günlerimde beni yalnız bırakmadı"

Bir basın mensubunun, ‘Boş mukaveleye imza atarım şeklinde bir demecin var, bu doğru mu?’ şeklindeki sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

“Ben Fenerbahçe’ye ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü en kötü günlerimde beni yalnız bırakmadılar. O yüzden buraya koysalar o şekilde de imza atarım. Burada da çok mutluyum ama dediğim gibi önümüzde 4-5 aylık bir süreç var ve şampiyon olmak istiyoruz. Benim şu anki tek hedefim, bu.”

Tolga Ciğerci, oynadığı mevkii ile ilgili soruya ise, “En sevdiğim mevkii orta saha, 8 ya da 6 numara olarak. Tabii ki hocam sağda ya da solda oynamam gerektiğini de söylerse problem değil, çünkü gerek Bundesliga’da, gerek Galatasaray’da gerekse de burada o pozisyonlarda hep oynadım. Takıma büyük bir katkı verebiliyorsam sağ ya da solda oynamak benim için önemli değil.  Tabii ki de mutlu olurum. Futbolcu olarak başarılı olduğumuz için seviniyorum.  Tabi mevkie göre de değişiyor. Mesela 6 numara oynamam gerekiyorsa ve fazla öne doğru gitmemem söylenmişse bu sağ ve solda pozisyon farklı oluyor.  Öne doğru daha fazla çıkabilirsin, pozisyonların daha fazla olur, gol atma şansın da daha fazla olur. Her pozisyona göre farklı. Bence şu an için iyi gidiyor fakat 2-3 gol daha fazla olabilirdi. Aynı şekilde asistlerim de fazla olabilirdi ama önemli olan çalışarak bunu üstüne koymak. İnşallah bu yıl fazla olur. Takımıma ne kadar çok katkı verebiliyorsam sevinirim” yanıtını verdi.

"Başkanımıza, hocamıza ve sağlık heyetimize çok teşekkür ederim"

Fenerbahçe’ye gelmeden önce yanlış tedavi gördüğü yönündeki soruyla ilgili “Bu konuyla ilgili fazla konuşmak istemiyorum” diyen Tolga Ciğerci, “Şu an buradayım. Maçlara çıkıyorum. Başkanım Ali Koç’a, Ersun hocama, doktorlara, fizyoterapistlere, masörlere çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde sahalara geri dönebildim. Önemlisi  bu. Ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu. 

"Herkesle iyi anlaşıyorum, herkesi çok seviyorum"

Takımda en iyi kimle anlaşıyorsun sorusuna Tolga Ciğerci, “Herkesle iyi anlaşıyorum tabii ki, bazı arkadaşlarla daha çok konuşursun. Daha fazla vakit geçirirsin. En fazla vakit geçirdiğim, dostum Mehmet Ekici ama az önce de dediğim gibi herkesle iyi anlaşıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Herkesi çok seviyorum, iyi insanlar. Orada bir sıkıntım yok. Kendisi için sevimdim, (Mehmet Ekici) takımla oldu. İnşallah onun için hayırlısı olur. Çok büyük, çok iyi bir futbolcu. Bize de çok yardım edecek bir futbolcu diye düşünüyorum. Mehmet için her şeyin hayırlısı olsun. Çok iyi bir insan. İnşallah idmanlarda kendisini gösterebilir. Hayırlısı ne ise hayırlısıyla olsun” yanıtını verdi.

"A Milli Takımı kalbimle seçtim, inşallah en kısa sürede yine çağırılırım"

Milli takım tercihleri ile ilgili de başarılı oyuncu, “Herkesin farklı düşüncesi var. Ben milli takımı kalbimle seçmiştim. Öbürü diyor,  ‘Ben Almanya’da doğdum. Bana çok şey verdiler. Almanya için oynamak istiyorum’ bu tür düşüncelerde olabilir. Bu konuyla ilgili fazla bir şey söylemem. Herkesin kalbi ne diyorsa, oraya gitsin. Nerede mutlu oluyorlarsa, oraya gitsin. Serdar dediğin gibi, Ahmet  Türkiye’ye seçti. Bizim içinde çok iyi futbolcu. Herkes kararını kalbiyle versin. Benim hedefim hep A mili takımdı. Türküm, Türkiye için oynamak istiyordum. İnşallah en kısa zamanda yine milli takıma çağırılırım” diye konuştu.

İkinci yarıda deplasmanda da iyi sonuçlar alacaklarını belirten Tolga Ciğerci, son olarak taraftarlara çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

"Taraftarlar 90 dakika desteklesin"

“Bizi yalnız bırakmasınlar. 90 dakika bize destek olsunlar. Biz de elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağız. Buna söz verebilirim. Sözüm bu kesin. İnşallah camia olarak hep beraber başarılı oluruz. Deplasmanda da puan toplamamız gerekiyor. 2019’u bence iyi bitirdik. Önemli olan bu yılda öyle yapmalıyız. İyi çalışıyoruz. Fenerbahçe içeride oynasın, dışarıda oynasın. Fark etmiyor.  Takım olarak bunu bilmemiz gerekiyor. İyi çalışıyoruz, inşallah başarılı sonuçları deplasmandada alacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum