Trabzon'da zorlu randevu

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında bu akşam Galatasaray’ı ağırlayacak. Transfer döneminin kapanmasıyla tekrar lige dönüş yapan iki takımın bu maçta alacağı sonuç merakla bekleniyor ve zirveye oynayan takımları yakından ilgilendiriyor.

Trabzon'da zorlu randevu
01 Eylül 2018 - 13:19

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında bu akşam Galatasaray’ı ağırlayacak.

Ligin ilk 3 haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 4 puan elde eden bordo-mavililer, namağlup lider Galatasaray’ı sahasında yenerek zirve yarışında iddiasını ortaya koymak istiyor.

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 2018-2019 sezonuna 3’te 3 yaparak başlayan Galatasaray ise, 9 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturuyor. Galatasaray, son 2 sezon deplasmanda puan alamadığı Trabzonspor’u bu kez yenerek, milli maçlar nedeniyle lige verilecek araya moralli girmeyi hedefliyor. Trabzonspor ise bu sezonki 3 müsabakasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle 4 puan topladı ve müsabaka öncesi 9. sırada bulunuyor.

Mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak İbrahim Aksoy görev alacak.

Trabzonspor - Galatasaray maçı saat kaçta?

1 Eylül Cumartesi günü Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

Trabzonspor - Galatasaray maçı hangi kanalda?

Fırat Aydınus'un düdük çalacağı karşılaşma 21.45'te başlayacak. Karşılaşma bein Sports'tan naklen yayınlanacak.

Galatasaray'ın maç kadrosu

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda yapacağı maçın kadrosu belli oldu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenmanla Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Sarı-kırmızılı kafilenin bugün Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla Trabzon’a giderek kampa gireceği kaydedildi. Teknik direktör Fatih Terim, İngiliz ekibi Stoke City’den sezon sonuna kadar kiralanan Badou Ndiaye’ye de maç kadrosunda yer verdi.

Galatasaray’ın Trabzonspor maçı kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

Fernando Muslera, Mariano Ferreira, Maicon Roque, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Garry Rodrigues, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Younes Belhanda, Sinan Gümüş, İsmail Çipe, Martin Linnes, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Henry Onyekuru, Fernando Reges, Ozan Kabak, Celil Yüksel, Yuto Nagatomo, Muğdat Çelik, Sofiane Feghouli.

Maç öncesi notlar...

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan son 7 Süper Lig maçında toplam 9 kırmızı kart çıktı. Bu kartların 7’sini Trabzonspor gördü. 

Trabzonspor ile Galatasaray’ın Süper Lig’de karşılaştığı son 32 maçın 30’unda gol atılıdı. Bu 30 maçın 29’unda ise ilk golü atan taraf yenilmedi. 

Galatasaray’ın Süper Lig’de Trabzonspor’a attığı son 16 golün 9’u yabancı oyunculardan geldi. Diğer 7 golü atan 4 yerli oyuncunun 3’ü daha önce Trabzonspor forması giymişti. 

Trabzonspor’un Galatasaray’a ligde attığı son 17 golün 10’u duran toplardan geldi. 

Trabzonspor ile Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı maçlarda atılan son 32 golün 26’sı maçların ikinci yarılarında geldi. 

Trabzonspor’un iç sahada derbilerde attığı son 7 golün 4’ünde Yusuf Yazıcı’nın direkt katkısı var (2 gol, 2 asist). 

Galatasaray’ın ligde derbilerde attığı son 5 golün 4’ü asistle gelirken, bu asistlerin tamamını bekler yaptı: Mariano (2), Nagatomo, Linnes. 

Rodallega bu sezon ligde Diagne’nin (5) ardından en golcü isim (3 gol). Rodallega, ligde Aslan’a karşı oynadığı 4 maçta 1 gol attı ancak hepsinde mağlup oldu. 

Yusuf Yazıcı bu sezon Süper Lig’de en fazla isabetli şut çeken isim (7) ancak henüz golü yok. 

​Yusuf, Galatasaray’a karşı 3 Süper Lig maçında 2 gol attı.

Ndiaye, 222 gün sonra sarı-kırmızılı formayı giyebilir

Galatasaray’ın İngiltere’nin Stoke City takımından kiraladığı eski oyuncusu Badou Ndiaye, teknik direktör Fatih Terim’in görev vermesi durumunda Trabzonspor’a karşı forma giyebilecek. Ndiaye, Trabzonspor müsabakasında süre alması durumunda, 222 gün sonra sarı-kırmızılı formayı terletecek. Senegalli orta saha oyuncusu Galatasaray formasıyla son olarak geçen sezonun 18. haftasında 22 Ocak’ta oynanan Kayserispor müsabakasında mücadele etmişti. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarında forma giyemeyen Garry Rodrigues ile Aytemiz Alanyaspor maçında sol ayak altında ağrı hisseden Maicon Roque’nin durumu bugün yapılacak idmanın ardından belli olacak.

Ligde son 9 maçını kazandı

​Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 9 müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Ligde geçen sezonun 28. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne mağlup olan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Akhisarspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe’yi yendi. Sarı-kırmızılılar, bu sezonun ilk üç haftasında ise MKE Ankaragücü, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı maçları galip tamamladı.

126. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de yarın Trabzon’da yapacakları maçla 126. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında, Trabzonspor’un şimdiki adıyla Süper Lig’e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 44 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 125 karşılaşmanın 57’sini Galatasaray, 41’ini Trabzonspor kazandı, 27 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 163, Trabzonspor ise 137 kez gol sevinci yaşadı.

Ligde de Galatasaray önde

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor’un 11 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 90 karşılaşmanın 40’ını Galatasaray kazanırken, 29 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 21 müsabaka berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 116, Trabzonspor ise 100 gol attı. Geçen sezonki lig maçlarını taraflar evlerinde 2-1’lik skorla kazandı.

Son maçlarda Trabzonspor önde

Rekabette galibiyet sayısı bakımından geride bulunan Trabzonspor, son 8 lig maçında ise rakibine üstünlük kurdu. İki takım arasındaki son 8 lig maçından 5’inde bordo-mavililer, 3’ünde sarı-kırmızılılar 3 puana ulaştı.

Trabzon’daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon’da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 3 farkla önünde yer alıyor. Trabzonspor, evindeki 45 maçta Galatasaray’ı 19 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 16 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon’daki 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Evindeki son 2 randevuyu kazanan Trabzonspor’un, 43’ü Hüseyin Avni Aker, 2’si Medical Park Stadı’nda oynanan maçlardaki 54 golüne, Galatasaray 56 golle karşılık verdi. 

Farklı skorlu galibiyetler 

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001’de İstanbul’daki lig maçında 4-0’lık sonuçla aldı. Trabzonspor ise 5 Ağustos 1978’de İstanbul’daki özel maç ile 1 Ekim 1995’te Trabzon’daki lig karşılaşmasında Galatasaray’ı 4-1 yendi. Bu arada, 15 Kasım 1998’de İstanbul’da Trabzonspor’un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki efn gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Son 11 maçta beraberlik yok 

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde son 11 maçta beraberlik yaşanmadı. İki takım arasında berabere biten son maç 2012-2013 sezonunun ilk yarısında Trabzon’da oynandı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 23 Aralık 2012 tarihinde yapılan ve golsüz biten lig maçının ardından rekabette beraberliğe rastlanmadı. Bu maçın ardından tamamı ligde oynanan 11 müsabakadan 6’sında Galatasaray, 5’inde Trabzonspor galip geldi.

Gol umudu Rodallega

Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın sakatlığında forma şansı bulan Kolombiyalı oyuncu Hugo Rodallega, zorlu karşılaşmada bordo-mavili takımın gol silahı olacak. Ligin ilk 3 haftasında rakip fileleri 3 kez havalandırarak, Karadeniz ekibinin en golcü oyuncusu olan Kolombiyalı futbolcu, bu kez sarı-kırmızılı takım karşısında skor bulmaya çalışacak.

Yeni stadında kazanıyor

Trabzonspor, 18 Aralık 2016’da açılışı gerçekleştirilen Medical Park Stadı’nda rakibi karşısında 2 lig maçını da kayıpsız tamamladı. Karadeniz ekibi, rakibini 2016-2017 sezonunda 2-0, 2017-2018 sezonunda da 2-1’lik sonuçlarla mağlup etmeyi başarırken, yarın 3’te 3 yapmaya çalışacak. Bordo-mavili oyuncu Yusuf Yazıcı, Galatasaray’a karşı iç sahada oynanan bu iki karşılaşmada da rakip fileleri boş geçmedi. Yazıcı, iki karşılaşmada attığı 1’er gollerle, takımının 3 puan kazanmasında önemli rol oynadı. 

Yönetim ve Karaman’ın ilk büyük maçı 

Trabzonspor’da 8 Nisan 2017’de başkanlığa seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde bordo-mavili takım, ilk büyük maçına çıkacak. Ağaoğlu yönetimi döneminde 10’uncu lig maçını oynayacak Karadeniz ekibi, en önemli sınavını Galatasaray karşısında verecek. Trabzonspor’da sezon başı göreve getirilen teknik direktör Ünal Karaman da Galatasaray maçıyla ilk büyük karşılaşmasında görev yapacak.

Yeni statta geçit yok 

Trabzonspor, 18 Aralık 2016’da açılışı yapılan yeni stadında Galatasaray’a puan dahi vermedi. Fırtına, 2016-2017 sezonunda Sarı-Kırmızılı rakibini 2-0 mağlup ederken, geçen sezon ise 2-1’lik skorla galibiyete ulaştı. Bordo-Mavililer’de hedef, Medical Park Stadı’nda Cim Bom’a karşı 3’te 3 yapmak. Önceki iki derbide olduğu gibi tribünlerin de cumartesi günü yine tıklım tıklım dolması bekleniyor. 

‘Galibiyet bize şevk katar’ 

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Galatasaray maçına yönelik açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, “Bizim ana hedefimiz, gelecek yılların sağlam çatısını kurmak, doğru temeller atmak. Taraftarımızın desteği ile özellikle iç sahada mümkün olduğunca başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Galatasaray maçında alınacak galibiyet de bu yolda bize şevk katar ve sevindirir. Ama asla kandırmaz” ifadelerini kullandı. 

Yusuf Yazıcı boş geçmedi 

Yusuf Yazıcı için Galatasaray maçlarının ayrı bir önemi var. Genç futbolcu, Medical Park Stadı’nda  oynanan iki Galatasaray karşılaşmasında da yıldızlaştı ve birer gol attı. 2-0 kazanılan 2016-2017  sezonundaki karşılaşmada şık bir vuruşla topu filelere gönderen Yusuf, geçen sezonki galibiyette de kilit rol oynadı. Bir sürpriz yaşanmazsa başarılı futbolcu, cumartesi günü sahadaki yerini alacak. 

Yönetim tam kadro maça 

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Başkanı olarak ilk büyük maçında cumartesi günü stattaki yerini alacak. Ağaoğlu’na yönetim ekibi de tam kadro olarak eşlik edecek. Hafta içinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne gidip hem teknik heyet hem de futbolcularla görüşecek olan Başkan, moral verecek. Galatasaray maçında alınacak olası bir galibiyet için ise henüz prim belirlenmedi.

Biletlere müthiş ilgi

Medical Park Stadı’nda oynanacak Galatasaray mücadelesinin biletleri dün satışa çıktı. Trabzonsporlu  taraftarlar, bilet gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bordo-Mavili futbolseverler karşılaşmanın  biletlerine büyük ilgi gösterirken, cumartesi günü Akyazı’da 40 bin kişinin tribünde olması bekleniyor.  Yönetim, en ucuz bilet fiyatını 35 TL olarak belirlerken, VIP biletler ise 200 ve 250 TL’den satışa çıktı. 21.45’te başlayacak kritik karşılaşma öncesi kulübün resmi internet sitesinden de taraftarlara çağrı yapıldı.

Yönetimden bir maçlık loca

Bordo-Mavili yönetim, taraftarın biletlere yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Galatasaray maçında satılmayan localarını kiralamaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak resmi siteden bir açıklama yayımlayan Karadeniz  ekibi, “Batı, Doğu, Kuzey ve Güney bölümlerindeki localarımızı kiralamak isteyen taraftarlarımızın  kulübümüz Pazarlama Departmanına ulaşması yeterli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

‘Büyük maçları büyük oynarız’

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, kritik Galatasaray maçı öncesinde önemli açıklamalarda  bulundu. Şahin, “Trabzonspor maçlara her zaman hazırdır. Özellikle de büyük maçlarda büyük oynar. Galatasaray maçında da futbolcularımıza ve taraftarlarımıza güveniyoruz. İnşallah sahadan 3 puanla  ayrılacağız. Ankaragücü karşısında kazansaydık, maçın havası da değişik olacaktı ama hakem buna izin vermedi” dedi.

Yusuf Yazıcı’yla özel görüşme

Geçen sezon gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Yusuf Yazıcı, bu yıl da ilk 3 maç  sonunda en çok isabetli şut atan isim olmuştu. Ancak skor bulamayan genç yıldızla teknik direktör Ünal  Karaman dünkü idman öncesinde özel bir görüşme gerçekleştirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, genç oyuncudan  Galatasaray kalesini sık sık yoklamasını istedi. Galatasaray’a iç sahadaki son iki maçta da gol atan  Yusuf’un bir topu da direkten dönmüştü.

‘Sakin ol Pereira!’

Bordo-Mavili formayı giydiği her maçta gösterdiği mücadele ve ortaya koyduğu hırsla takdir kazanan Joao  Pereira’ya, Galatasaray karşılaşması öncesinde teknik ekipten uyarı geldi. Geçen sezon özellikle büyük  maçlardaki agresif tavırlarıyla dikkat çeken Portekizli sağ beke, daha sakin olması gerektiği söylendi.  Ünal Karaman ve yardımcıları, aynı zamanda 34 yaşındaki oyuncuya, hakemle diyaloga girmemesi gerektiğini de iletti.

Aydınus’la 49. maç...

Süper Lig’in 4. haftasında yarın Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak kritik karşılaşmayı  deneyimli hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus daha önce Bordo-Mavili ekibin 48 maçında düdük çalarken,  Karadeniz temsilcisi bu karşılaşmaların yalnızca 18’inden sahadan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor,  geride kalan 30 mücadelenin 14’ünü kaybederken, 16’sında da beraberliğe razı oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum