Trabzonspor'da Abdullah Avcı fırtınası!

Abdullah Avcı öncesinde iki aylık galibiyet hasreti bulunan Trabzonspor, Avcı sonrası 2'de 2 yaptı, takıma özgüven geldi.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı fırtınası!
29 Kasım 2020 - 10:49
Takım savunmasındaki sıkıntıyı çözen Bordo-Fırtına’da şimdi sıra hücuma geldi. Avcı, hafta içinde atak organizasyonları üzerinde duracak, oyunu daha iyi hale getirmeye çalışacak.

Eddie Newton yönetiminde Süper Lig’e çok kötü bir başlangıç yapan ve ilk 8 haftada sadece 6 puan toplayabilen Trabzonspor, Abdullah Avcı geldikten sonra çıktığı 2 maçta bu 6 puana ulaştı. Üst tarafa doğru tırmanışa geçen Bordo-Mavililer, Erzurumspor’un ardından Ankaragücü’nü de 1-0’lık skorlarla mağlup ederken, iki büyük hasrete son verdi. Avcı yönetiminde ilk maçında Erzurum’u yıkıp 57 gün sonra 3 puanı bir arada gören Fırtına, önceki gün de Başkent’te istediğini aldı ve tam 124 gün sonra deplasmanda zafere uzandı.

İki haftadır kalesini gole kapatıyor

Geldiği günden beri ‘takım savunması’ üzerinde duran ve oyuncularıyla gerçekleştirdiği toplantılarda, “Trabzonspor bu kadar gol yememeli” vurgusu yapan Avcı, ilk iki maçta sıkıntıyı çözdü. Stoperlerin performansını yukarı çeken, merkezi sağlam tutup orta alanı geriye yakın oynatan tecrübeli hoca, Bordo-Mavili ekibin kırılgan yapısını onardı. İlk 8 haftada kalesinde 15 gol gören ve bu açıdan ligin en başarısız takımı olan Trabzonspor, iki haftadır kalesini kapatıyor. 

Öne geçince artık koruyabiliyor

Geçen sezondan bu yana en büyük sıkıntısı öne geçtiği maçlarda puan kaybetmek olan ve belki de bu yüzden şampiyonluğu kaybeden Karadeniz ekibinde, Avcı ve ekibi şimdilik kronikleşmiş sorunu çözmüşe benziyor. Daha da önemlisi üst üste alınan galibiyetler oyuncu grubunun moralini ve motivasyonunu yukarı çekiyor. Nitekim son iki haftada, maçların ardından konuşan futbolcular, savunmadaki başarı ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapıyor. (Fanatik)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum