Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

Milli maç arasının ardından Süper Lig heyecanı tekrar başlıyor. Sezona çok iyi giriş yapamayan iki takım Trabzonspor ile Fenerbahçe Trabzon'da karşı karşıya geliyor. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, muhtemel onbirler nasıl?

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?
18 Kasım 2018 - 19:26 - Güncelleme: 26 Kasım 2018 - 17:02

Spor Toto Süper Lig'in 13. Haftası dev bir maça sahne olacak. Sezona beklenen başlangıcı yapamayan iki takım; Trabzonspor ve Fenerbahçe bu akşam Trabzon'da karşılaşacak.

12 hafta sonunda 16 puanla sıralamada 10. sırada bulunan Trabzonspor deplasmanda Yeni Malatyaspor karşısında aldığı 5-0'lık ağır yenilginin izlerini bu maçla silmek isityor.

Kadıköy'deki Ankaragücü yenilgisinin ardından Phillip Cocu'yu görevden alan ve teknik sorumlu olarak Erwin Koeman'ı takımın başına getiren Fenerbahçe ise son 3 maçta yakaladığı çıkışı Trabzonspor karşısında da sürdürmek amacında. Sarı-lacivertli ekip Aytemiz Alanyaspor'u mağlup ederek 13 puanla 13. sıraya yükselmiş ve milli maç arasına girmişti.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Medical Park Stadyumu'nda oynanacak Trabzonspor - Fenerbahçe maçı bu akşam (25 Kasım Pazar) saat 19:00'da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından naklen ekranlara gelecek.

Maçın hakemi Halil Umut Meler

Haftanın en önemli mücadelesi olan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasına İzmir Bölgesi'nden Halil Umut Meler atandı.

FIFA kokartlı 7 hakemimizden birisi olan Meler; daha önce 4 Büyükler arasında oynanan karşılaşmalarda görev almamıştı.

Halil Umut Meler bu sezon Fenerbahçe'nin kendi sahasında Bursaspor'u 2-1 ve Trabzonspor'un deplasmanda Akhisarspor'u 3-1 yendiği maçlarda da görev yapmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de yönettiği 7 maçta 23 sarı, 2 kırmızı kart gösteren Meler 4 kez de penaltı kararına hükmetmişti.

UEFA Uluslar D Ligi'ndeki Andorra-Letonya maçını yöneten Halil Umut Meler bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerinde de 3 maçta görev almıştı.

Trabzonspor'da 4 önemli eksik

Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz gibi takımın iki önemli oyuncusunu kadro dışı bırakan Trabzonspor'da orta saha oyuncusu Juraj Kucka'nın da sakatlığı bulunuyor. Öte yandan dün bir sakatlık geçiren İranlı savunma oyuncusu Majid Hosseini de maç kadrosundan çıkartıldı.

Kaptan Sosa

Onur ve Burak Yılmaz'ın kadro dışı bırakılmasının ardından Trabzonspor'da kaptanlığa Jose Sosa getirilmişti. Teknik direktör Ünal Karaman'ın isteğiyle kaptanlık verilen Arjantinli futbolcu ilk kez bordo-mavili takımda pazubant takacak.

Fenerbahçe'de de 2 cezalı ve sakatlar var

Fenerbahçe'de ise sakatlıkları süren Yassine Benzia ve Şener Özbayraklı'nın Trabzon kafilesinde yer almadı. Sakatlığı düzelen ve takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici'yle ilgili son kararı ise teknik sorumlu Erwin Koeman verecek.

Yine sakatlığı bulunan iki oyuncu Oğuz Kaan, Ferdi Kadıoğlu ve Tolga Ciğerci sarı-lacivertli takımda oynayamayacak oyuncular arasında.

Sarı-lacivertli takımda olaylı Galatasaray derbisinin ardından 8 maç ceza alan Jailson ve 6 maç ceza alan Soldado bu kritik deplasmanda yer alamayacaklar.

Sarı-lacivertli takımda Volkan Demirel, Aatıf Chahecouhe, Nabil Dirar, Carlos Kameni, Ozan Tufan da kadro dışı bırakıldıkları için kafilede yer alamayacaklar.

Muhtemel onbirler

Trabzonspor: Esteban - Joao Pereira, Toure, Mustafa Akbaş, Filip Novak - Onazi, Sosa - Amiri, Abdülkadir, Yusuf - Rodallega

Fenerbahçe: Harun - Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Ayew, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Valbuena - Frey, Slimani 

Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak

Öte yandan Trabzon İl Güvenlik Kurulu'nun verdiği karara göre Fenerbahçeli taraftarlar pazar günkü karşılaşmaya alınmayacak.

Trabzonspor'un stattaki antrenmanı iptal

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Medical Park Stadyumu'nda yapılması planlanan son antrenmanı saha zemininin bozulma riskine karşı tesislere alındığını açıkladı. 

Fenerbahçe'nin ligde 37-22 üstünlüğü var

Süper Lig tarihinde ilk kez 8 Eylül 1974 tarihinde İstanbul İnönü Stadı'nda (şimdiki Vodafone Stadyumu) karşılaşan iki takımın mücadelesini Fenerbahçe Ender'in golüyle 1-0 kazanmıştı.

İki takım arasında ligde oynanan 90 karşılaşmada Fenerbahçe rakibine 37 maçta üstünlük sağlarken 31 mücadele berabere bitti, 22'sini ise Trabzonspor kazandı. Bu 90 karşılaşmada Fenerbahçe'nin attığı 122 gole Trabzonspor 89 golle karşılık verdi.

Evinde Trabzonspor az farkla önde

Trabzon'da oynanan 45 maçta ise Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 17-16 üstünlüğü bulunuyor. 12 mücadele ise berabere sonuçlandı.

Trabzon'daki 45 maçta atılan gollerde de Trabzonspor Fenerbahçe'ye karşı 54-48 üstün.

Galatasaray'ı 4-0 yenmişti

Bu sezon aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkati çeken Trabzonspor sahasında oynadığı 4. Hafta maçında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı. O karşılaşmada bordo-mavili ekibin golleri Onazi, Nwakaeme (2) ve Ekuban'dan gelmişti.

2010'dan beri Fenerbahçe yenilmiyor

İki takım arasında 23 Ağustos 2010'da Trabzon'da oynanan maçtan beri Trabzonspor Fenerbahçe'yi mağlup edemiyor.

Trabzonspor'un 3-2 galibiyetiyle biten o karşılaşmanın ardından iki takım arasında oynanan 17 maçın 9'unu Fenerbahçe kazanırken, 8'i berabere sonuçlandı.

17 karşılaşmada Fenerbahçe rakibine gollerde de 28-6 üstünlük sağlamış durumda.

Burak Yılmaz iki takımda da oynadı

Trabzonspor Yönetimi tarafından Evkur Yeni Malatyaspor maçı sonrası kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz 208-2009 sezonunun ilk yarısında Fenerbahçe'de görev yapmış, devre arasında Trabzonspor'a transfer olmuştu.

Milli futbolcu daha sonra Galatasaray ve Çin Süper Ligi'nde oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon Trabzonspor'a dönmüştü.

Karaman ve Koeman ilk kez

Spor Toto Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek olan Ünal Karaman ve Erwin Koeman ikilisinin kaderi de bu maç sonucunda daha netlik kazanacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum