Trabzonspor - Göztepe muhtemel 11'ler

Trabzonspor, Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 17. haftasında Göztepe ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Trabzonspor - Göztepe muhtemel 11'ler
06 Ocak 2021 - 01:03 - Güncelleme: 06 Ocak 2021 - 18:00
Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 17. haftasında Trabzonspor ile Göztepe kozlarını paylaşacak.

Medical Park Stadyumu'nda saat 16:00'da oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Hugo, Edgar, Marlon, Abdülkadir Parmak, Baker, Ekuban, Flavio, Nwakaeme, Djaniniy

Göztepe: İrfan, Paluli, Mihojevic, Atınç, Emir, Yalçın, Soner, Halil, Nwobodo, Tripic, Ndiaye

Eksikler

Trabzonspor: Trondsen

Göztepe: Alpaslan Öztürk
 

Takımların son durumu

Süper Lig'e iyi başlangıç yapan ve ilk yenilgisini 5. haftada alan Göztepe, ciddi şekilde düşüş yaşıyor. Son 4 maçta galibiyet alamayan İzmir ekibi, yalnızca 1 puan kazanabildi. Buna rağmen 19 puan toplamayı başaran Göztepe, yeniden çıkış arıyor.

İstanbul takımlarına karşı ilk galibiyet

Sezona beklentinin altında bir başlangıç yapan Trabzonspor'da üst üste alınan 3 mağlubiyetin ardından Newton ile yollar ayrıldı. Özellikte Kasımpaşa karşısında 3-1 öne geçmişken sahadan puansız ayrılmak, İngiliz teknik adamın sonu oldu. Milli arada Abdullah Avcı ile anlaşan bordo-mavililer, BB Erzurumspor maçında 3 puanla ayrılmayı başardı. Yeni teknik adamla beyaz bir sayfa açmayı planlayan Trabzonspor, Ankara'dan galibiyetle tek golle galibiyeti aldı ve 2'de 2 yaptı. Yine de savunma oturtmayı başaran Avcı, henüz hücum konusunda takımını belli bir seviyeye getiremedi. Son hafta Sivasspor'a yarım pozisyon vermelerine karşın sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmaktan kurtulamadılar. Avcı'nın öğrencileri, Adana Demirspor'a elenerek de kupada büyük hayal kırıklığı yaşadılar. 
Ancak Karadeniz derbisinde 1-0 geriye düşmelerine rağmen Rizespor'u 2-1 mağlup etmeleri takımı gelecek adına umutlandırırken Hatay deplasmanında zor zorlanmalarına karşın sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmaları yeniden zirveyi hedeflemeleri için ışık oldu.

Son maçta Galatasaray'ı konu keden Karadeniz ekibi, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. Bu sonuçla birlikte Avcı'nın 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Ancak bordo-mavililer, derbi sonrası bir kriz yaşamadı ve Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 yenmeyi başardı. Böylece bu sezon İstanbul kulüplerine karşı ilk galibiyeti de aldılar.

Son 10 maçta eşitlik var

Trabzonspor ile Göztepe arasında oynanan son 10 maçın 2'si berabere biterken 4 karşılaşmayı bordo-mavililer kazandı. İzmir ekibi de 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum