Trabzonspor'u çıkışa geçirecek 7 madde

Trabzonspor'un maçlara yansıyan olumsuz yönleri ağırlıklı olarak 7 maddede toplandı.

Trabzonspor'u çıkışa geçirecek 7 madde
30 Kasım 2022 - 12:03
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın yaptırdığı swot analizin (eksikleri tespit etme) sonuçları belli oldu. 

Abdullah Avcı, gerçekleştireceği değişimi, takımın zayıf ve güçlü taraflarını 7 maddede toplayan bu analiz doğrultusunda hayata geçirecek. 

1- İSABETLİ ORTA: Bordomavili ekibin isabetli orta yüzdesi oldukça düşük. Bunda kanatlarda oynayan isimlerin sürekli değişmesi en önemli etken. Orta saha oyuncularının kanat bölgesindeki performansları da yetersiz.

2- ANAHTAR PAS: Trabzon, anahtar pas yüzdesi en düşük ikinci takım. Birçok oyuncunun bireyselliği ön plana çıkarması bu istatistiğin en önemli nedeni.

3- SAHİPSİZ TOP KAZANMA: Şampiyonlukta takımın sahipsiz top kazanma ortalaması oldukça yüksekti. Bu sezon ise tam tersi bir görüntü var. Orta alan ve savunma futbolcuları çok fazla sorumluluk almadı.

4- HAVA TOPU KAZANMA: Trabzonspor, ligdeki tüm takımlar arasında hava topu kazanma oranı en düşük ekip. Antalya kampında en çok üzerinde durulacak konulardan birisi.

5- SET HÜCUMLARINA ÖNLEM: Yenilen 29 golün 13'ü set hücumlarından geldi. Kendi ceza sahasında rakiplere göre daha fazla oyuncuya sahipken bireysel hatalardan kaynaklı kalesinde gördüğü goller, en önemli sıkıntılardan birisi.

6- BİRİNCİ BÖLGEDE OYUN KURMA: Abdullah Avcı'nın en fazla üzerinde durduğu konulardan birisi geriden oyun kurma ve hücumun pas oyunu üzerinden şekillenmesiydi.

Ancak analiz sonucunda Trabzonspor'un defans hattında topu çok fazla kullanmadığı tespit edildi.

7- UZUN PAS SAYISI AZALTILACAK: Bordo-mavililer, ligin en fazla uzun pas kullanan takımı durumunda. Bunun değişmesi için orta sahadaki oyuncuların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. (Sabah / Yunus Emre Sel)

YORUMLAR

  • 0 Yorum