Trabzonspor'u zafere taşıyan üçlü

Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor'da bazı futbolcuların performansları oldukça belirleyici oldu.

Trabzonspor'u zafere taşıyan üçlü
01 Mayıs 2022 - 13:43
Trabzonspor'da bu sezon birçok futbolcu, performanslarını üst noktaya taşıyarak şampiyonluk yolunda belirleyici faktör oldu. İçlerinden 3 futbolcu seçmek zor oldu ama bize göre Trabzonspor'u zafere getiren 3'lüyü değerlendirdik. Bordo mavili ekipte bu sezon Uğurcan Çakır durdurdu, Anthony Nwakaeme ve Andreas Cornelius vurdu... 

UĞURCAN ÇAKIR

Süper Lig'in en iyi kalecilerinden biri olduğunu tekrar kanıtladı. Trabzonspor, Süper Lig'in en az gol yiyen takımı ve maçlarında kalesini gole en çok kapatan takım... Bu başarıda Uğurcan Çakır'ın performansı oldukça etkiliydi. Bordo mavili takımın kaptanı, birçok maçta yaptığı kurtarışlarla takımını maçta tuttu, puan getiren isim oldu. Saha içi performansının yanında saha dışında da konuşmaları, paylaşımları ile tam bir kaptan gibi davrandı.

ANTHONY NWAKAEME

Trabzonspor'un sihirbazı... 11 gol ve 10 asistlik performansla Süper Lig'de double-double yapan Nijeryalı yıldız, çalımları ve yoktan var ettiği pozisyonlarla bir kez daha büyüledi. Marek Hamsik de oldukça etkileyici bir performans gösterdi. Hamsik ve Anthony Nwakaeme arasında gidip geldik ama son tercihi Nijeryalı futbolcudan yana kullandık. Yaptıkları, attığı kritik goller ve asistler şampiyonluğun habercisiydi. Şimdiden bir Trabzonspor efsanesi olduğunu söyleyebiliriz.

ANDREAS CORNELIUS

Sörloth sonrası nasıl bir etki yapacağı merak konusuydu. Danimarkalı forvet, belki de beklentilerin bile üzerinde bir performans sergiledi. Attığı 15 golle kariyer sezonunu geçirdi, gollerinin yanında 5 asist yaparak toplam 20 gole katkıda bulundu. Süper Lig'de kuzeyin yeni kralı belli; Andreas Cornelius... 29 yaşındaki forvet, hava toplarındaki büyük başarısıyla tüm rakip savunmalara zor anlar yaşattı, durdurulması zor bir oyuncu olduğunu gösterdi. Trabzonspor taraftarlarının bir forvetten beklediği her şeyi bu sezon sahada uyguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum