Transfer KAP'a bildirildi!

Galatasaray, bir süredir kadrosuna katmak için uğraş verdiğim Kerem Demirbay transferinde mutlu sona ulaştı.

Transfer KAP'a bildirildi!
01 Ağustos 2023 - 16:06 - Güncelleme: 01 Ağustos 2023 - 22:54
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın Kerem Demirbay transferini açıkladı.

Galatasaray, Kerem Demirbay'ın transferi için anlaşma sağladı. Leverkusen ile Galatasaray arasında uzun süredir devam eden görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Granit Xhaka, Leverkusen'e transferinin ardından teknik direktör Xabi Alonso'nun Kerem Demirbay'ın ayrılığına izin verdi ve kulüpler arasındaki görüşmeler pazarlıklar tamamlandı.

KAP açıklaması

Galatasaray, bir süredir görüşmeler yaptığı Kerem Demirbay'ın transferi için Bayer Leverkusen ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Transfer için geldi

Leverkusen'in Hoffenheim'dan 2019 yılında 32 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı rekor transferi Kerem Demirbay, saat 23:00'te İstanbul'a geldi.

Yerli statüsünde olacak

2017 yılında Alman Milli Takımı'nı tercih etmesi nedeniyle Kerem Demirbay Süper Ligde yerli statüsünde oynayamayacak. 30 yaşındaki futbolcu, TFF'nin yeni çıkardığı ve her kulübün 1 oyuncu için yararlanma hakkı tanıdığı 'mavi kart' statüsünden faydalanacak. Galatasaray, Kerem'in oynadığı maçlarda 9+2 ile mücadele edebilecek.

Kerem Demirbay kimdir?

Bayer Leverkusen'de forma giyen 29 yaşındaki Kerem Demirbay, dört yıl önce Hoffenheim'den Leverkusen'e tam 32 milyon Euro karşılığında transfer edilmişti. Orta sahada iki yönlü görev yapabilen Demirbay, 29 yaşında ve 1,83 boyunda... Geride bıraktığımız sezonda Leverkusen'le 36 maça çıkan Kerem, 5 gol ve 3 asistle oynadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum