Tüm zamanların en iyi 100 teknik direktörü

Dünyanın önde gelen futbol dergilerinden Four Four Two, 'Tüm Zamanların En İyi 100 Teknik Direktörü' listesinde Türkiye'den Fatih Terim'e de yer verdi. Listedenin ilk 10 sırasında aktif teknik direktörlerden sadece bir isim yer aldı; Pep Guardiola.

Tüm zamanların en iyi 100 teknik direktörü
28 Eylül 2020 - 15:46

Dünyaca ünlü İngiliz futbol dergisi Four Four Two, 'Tüm Zamanların En İyi 100 Teknik Direktörü' içeriğini yayınladı.

Four Four Two, futbol tarihinin en iyilerinin yer aldığı 100 kişilik listesinde Türkiye'den Fatih Terim'e de yer verdi. Dergi her teknik adama birkaç paragraflık not ayırdı.

Listedeki tek Türk; Fatih Terim

Four Four Two, 100 kişilik listesinde yer alan Fatih Terim ile ilgili ''Terim futbolcu olarak oldukça akıllı bir savunmacıydı, menajer olarak da aynı aklı çalıştırdığı takımlara yansıttı. ''İmparator' olarak tanınan Fatih Terim, 3 kez Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırdı. Galatasaray ile 4 sene üst üste şampiyon olurken, son senesien iyi gösterisini 2000 yılında Arsenal'i yenip UEFA Kupası'nı kazanmasıyla yaptı. Eski oyuncusu Gheorghe Hagi onun için 'Olağanüstü bir teknik direktör, her takımı çalıştırabilecek düzeyde' demişti'' ifadelerini kullandı.

Listede birçok tanıdık isim var; Derwall, Lucescu, Rijkaard, Parreira

Listede Türk futbolunun 80'li yıllarda gelişimine katkı sağlayan ve o dönem Galatasaray'ı çalıştıran Alman teknik adam Jupp Derwall de yer aldı. Derwall listenin 89'uncu sırasında kendine yer buldu.

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir başka isim olan Mircea Lucescu da listenin 87'nci sırasında yer aldı.

Foru Four Two'nun listesinde daha önce Galatasaray'ı çalıştıran Frank Rijkaard, Fenerbahçe'de görev yapan Carlos Alberto Parreira ve Luis Aragones, Joachim Löw, Beşiktaş'ta görev yapan Del Bosque de yer aldı.

Four Four Two'ya göre tüm zamanların en iyi 10 teknik direktörü

10. Valeriy Lobanovskyi

9. Ernst Happel

8. Helenio Herrera

7. Matt Busby

6. Arrigo Sacchi

5. Pep Guardiola

4. Bill Shankly

3. Johan Cruyff

2. Rinus Michels

1. Alex Ferguson

YORUMLAR

  • 0 Yorum