Türk oyuncularımızla hedefe ulaştık

Basketbol 1. Ligi’nin şampiyonu Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un Başantrenörü Selçuk Ernak, Türk oyuncuların performans ve özverileri ile zorlu hedefe ulaştıklarını ifade etti.

Türk oyuncularımızla hedefe ulaştık
06 Haziran 2017 - 17:15 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 17:20

Türkiye Basketbol Ligi’nin normal sezonunu zirvede tamamlayan, play off’larda da rakiplerini bir bir dize getirerek şampiyon olan Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’da Basketbol Süper Ligi’ne yükselmenin coşkusu halen yaşanıyor.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un Başantrenörü Selçuk Ernak, yükseldikleri Süper Lig için mesaiye başladıklarını belirtti. Ernak, final grubunda oyuncularının sakatlanmasından endişe duyduklarını belirterek,  Kerem Gönlüm’ün parmağının kırıldığını, Can Akın ve Lazeric Jones’un ciddi diz sakatlıkları olduğunu ifade etti.

“TELEKOM TERS RAKİPTİ”

Normal sezonu lider olarak bitirdiklerini söyleyen Selçuk Ernak, “Türk Telekom ile eşleştik. Bizim için çok ters, çok zor bir rakiplerdi. Hepimiz o serinin bizi final grubuna çok iyi hazırladığını düşünüyoruz. Hem sertlik açısından, hem sahadaki basketbol değişkenliği ve karşılıklı hamleler geliştirmek açısından iyi hazırlandık o seride” dedi.

“PAREMETRELER BİR ARAYA GELMELİ”

Tecrübeli koç, takıma yabancı oyuncuların iyi adapte olduğunu ve iyi bir kimya yakaladıklarını ifade ederek, “Köklü bir Süper Lig kulübü olmak için birçok parametrenin bir araya gelmesi lazım. Seyircinizin olması, şehrin size sahip çıkması gerekiyor. Kuvvetli bir finansal yapı kurmanız şart” şeklinde konuştu.

SALON MÜJDESİ

Astra Group Sakarya’nın hocası Ernak, Trendbasket’e verdiği röportajda, “Tabii bir salonunuz, bir eviniz olmazsa olmaz. Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun zaten bize bir sözü vardı. Süper Lig’e yükseldiğimiz gibi hayata geçirmek üzere çalışmaya başlayacaklardı ve başladılar da” diyerek salon müjdesini de vermiş oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum