Türkiye - Cebelitarık muhtemel 11'ler

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında Cebelitarık ile kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Türkiye - Cebelitarık muhtemel 11'ler
13 Kasım 2021 - 00:00 - Güncelleme: 13 Kasım 2021 - 23:30
2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında Türkiye ile Cebelitarık karşı karşıya gelecek. 

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Ukraynalı hakem Serhiy Boiko yönetecek. Mücadele saat 20:00'den itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Caner, Berat, Ozan Tufan, Hakan, Kerem, Halil, Burak

Cebelitarık: Banda, Bosio, Roy Chipolina, Olivero, Wiseman, Joseph Chipolina, Annesley, Torrilla, Walker, Valarino, Styche

İpler Norveç'in elinde

Eleme grubunda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan A Milli Takım, EURO2020'de ciddi bir travma yaşadı. Büyük umutlarla gidilen turnuvadan puansız dönülürken yalnızca da 1 gol attı. Bu kötü tecrübenin ardından takımın nasıl bir reaksiyon vereceği merak ediliyordu.

İstanbul'da oynanan mücalede 2-0 öne geçilmesine karşın son dakika golüne engel olunamadı ve A Milli Takım, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında ise Cebelitarık karşısında ilk yarı golsüz sona ermesine karşın ikinci devrede gelen 3 golle 3 puanı kapmayı başardılar. Sonrasında ise Hollanda karşısında 6-1'lik yenilgi, Şenol Güneş'in sonu oldu.

Tecrübeli teknik adamla yollar ayrılırken yerine Alman Stefan Kuntz ile anlaşmaya varıldı. Norveç'in 2 puan gerisinde olan Milli Takım, Dünya Kupası için en kritik maçlarından birine çıktı. Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 bitti ve Milli Takım grupta 3. sırada kaldı.

Letonya maçını son anda gelen golle kazanan Milliler, son iki mücadeleyi kayıpsız geçip rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grupta puan durumu;

1- Hollanda - 19 puan
2- Norveç - 17 puan
3- Türkiye - 15 puan
4- Karadağ - 11 puan
5- Letonya - 5 puan
6- Cebelitarık - 0 puan

İlk maçı 3-0 kazandı

Milliler, Cebelitarık ile ilk kez yine bu grupta karşı karşıya geldi ve mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Aday kadro

Kaleci: Ersin Destanoğlu, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Defans: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha / Forvet: Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Berat Özdemir, Berkan Kutlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu, Kenan Karaman, Serdar Dursun

YORUMLAR

  • 0 Yorum