Türkiye için 3 kritik isim

A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası elemelerine başlarken bu yolda takımımız için en kritik futbolcuları değerlendirdik.

Türkiye için 3 kritik isim
24 Mart 2021 - 18:08 - Güncelleme: 24 Mart 2021 - 18:09
FUTBOO | Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz, Dünya Kupası atmosferi içinde olmayı çok özledik. Bu amaca ulaşabilmek için bazı oyunculara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağız. 

Biz de eleme grubu maçlarında çok şey beklediğimiz, kritik öneme sahip futbolcularımızı değerlendirdik.

Burak Yılmaz

Takımımızda ciddi bir forvet eksikliği bulunuyor. Cenk Tosun bu sezon çok az oynayabildi. Enes Ünal'ın La Liga'da golü yok. Formda forvetimiz olarak elimizde sadece Burak Yılmaz bulunuyor. Lille'de klasını göstermeye devam ediyor. Bu kupa, kariyerindeki son turnuva olacak. Gol yollarında en büyük silahımız, ilk forvet adayımız yine Burak Yılmaz olacak. Onun sağlığı ve formu, gruptaki gidişatımız adına çok kritik.

Çağlar Söyüncü

Premier League'de müthiş formunu devam ettiriyor. Türkiye'nin artık en güvenilir bölgesi stoper hattı. Bunda Çağlar, Merih ve Ozan'ın katkısı büyük. Savunmada yine 'duvar' görevi görmesini bekliyoruz. Leicester ile oyun olgunluğu çok üst seviyeye çıktı ve bunu Milli Takım'da da görüyoruz.
Hakan Çalhanoğlu

Bu sezon Avrupa'nın beş büyük liginde tehlikeli bölgeye en çok pas atan futbolculardan birisi Hakan Çalhanoğlu. Milan ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyor. Hem duran toplar, hem uzaktan şutlar hem de asistleri ile ciddi bir tehlike unsuru. Zaten Milan'ın 10 numarasından bahsediyoruz. Kendisinden beklentiler çok fazla. Oyunun kitlendiği yerlerde hiç olmadık bir şutla skor değiştirebilecek bir futbolcu.

Merih Demiral

Stoper hattında Çağlar ile birlikte en güvendiğimiz futbolculardan. EURO 2020 elemelerinde bu savunmamız sayesinde en az gol yiyen takımlardan biri olmuştuk ve başarıya böyle ulaşmıştık. Yine bu savunma anlayışımızı hatırlamamız gerekiyor. Merih, Juventus'ta düzenli olarak forma giyme şansı buldu ve kendisini kanıtladı. Savunma yine emin ellerde...
Yusuf Yazıcı

Fransa'da kariyer sezonunu geçiriyor. Şu ana kadar Milli Takım kariyerinde istediklerini pek fazla yapamadı. Çok fazla süre de alamadı zaten. Ancak artık onun zamanı gelmiş olabilir. Forvet sıkıntısı yaşıyoruz dedik ama Yusuf, Lille'de forvet pozisyonunda da oynadı. Burak Yılmaz ile birlikte oynamaya zaten alışık. Lille'deki müthiş uyumlarını Milli Takım'a da yansıtırlarsa işte o zaman ay yıldızlı forma altında farklı bir Yusuf izleyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum