Türkiye - İsveç maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Futbol Takımımız UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup son maçında Konya'da İsveç ile karşılaşıyor. Milli Takımımız bu karşılaşmayı kazanırsa diğer gruplarda alınacak skorlara göre play-off umutlarını sürdürecek. Peki Türkiye - İsveç maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye - İsveç maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
14 Kasım 2018 - 13:43 - Güncelleme: 17 Kasım 2018 - 00:44

A Milli Futbol Takımımız UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup son maçında Konya'da İsveç ile karşılaşıyor. Milli Takımımız bu karşılaşmayı kazanırsa diğer gruplarda alınacak skorlara göre play-off umutlarını sürdürecek. Beraberlik halinde grupta ikinci sırayı alacak takım 20 Kasım'daki İsveç-Rusya maçında belirlenecek. Yenilgi almamız halinde ise Milli Takımımız üçüncü olarak C Ligi'ne düşecek. Bu yüzden İsveç ile oynayacağımız karşılaşma kritik bir hale gelmiş durumda.

Türkiye - İsveç maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Milli Takımımız İsveç ile 17 Kasım Cumartesi akşamı karşılaşacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun 17 Kasım 2018 Cumartesi günü ev sahipliği yapacağı ve saat 20.00'de başlayacak maçı TRT1 naklen ekranlara getirecek.

Hakem Rumen István Kovács

A Milli Takımımız'ın İsveç ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasını Romanya Futbol Federasyonu'ndan István Kovács yönetecek.

Kovács'ın yardımcılıklarını Vasile Florin Marinescu ve Mihai Ovidiu Artene yapacak. Maruis Avram ve Horatiu Mircea Fesnic'in ilave yardımcı olarak görev alacağı mücadelenin dördüncü hakemi ise Alexandru Cerei olacak.

Ozan Kabak affını istedi

Öte yandan sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın yerine Bursasporlu Okan Kocuk kadroya dahil edildi. Galatasaraylı genç savunmacı Ozan Kabak Milli Takım'dan affını isterken Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımında forma giyen Kenan Karaman, A Milli Takımımız'ın İsveç ve Ukrayna karşılaşmaları aday kadrosuna çağrıldı.

Rusya karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Mehmet Topal da Milli Takım'a çağrılan oyuncular arasında bulunuyor.

Milli Takımımız'ın 565. maçı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 95 yıllık tarihinde 296sı resmi, 267'si özel 563 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 220 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-Yıldızlı ekip, 242'si deplasmanda, 242'si evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 741 gol attı, kalesinde 818 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 563 karşılaşmanın 484'ünü Avrupalılar'la, 31'ini Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 564 maçın birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 16. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 16. maçına İsveç karşısında çıkacak.

Ay-Yıldızlı ekip, Rumen teknik adam yönetiminde oynadığı 15 maçta 4 galibiyet alırken, 6 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 7'si resmi, 8'i özel 14 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 24 gol gördü.

Öte yandan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta 17 Kasım Cumartesi günü Türkiye'ye konuk olup, 20 Kasım Salı günü ise Rusya'yı ağırlayacak İsveç'in, 24 kişilik aday kadrosu teknik direktör Janne Andersson, tarafından açıklandı.

İsveç'in Milli Takımı'nın 24 kişilik aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: Robin Olsen (Roma), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City), Karl-Johan Johnsson (Guingamp).

Savunma: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Krasnodar), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United), Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Martin Olsson (Swansea City).

Orta saha: Marcus Berg (Al Ain), Victor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Sampdoria), John Guidetti (Alaves), Oscar Hiljemark (Genoa).

Forvet: Jakob Johansson (Rennes), Sebastian Larsson (AIK), Kristoffer Olsson (AIK), Marcus Rohden (Crotone), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen), Robin Quaison (Mainz).

Türkiye ile İsveç 12. kez karşı karşıya

İki ülke milli takımları arasında oynanan 6'sı resmi, 5'i özel geride kalan 11 karşılaşmada, Türkiye 5, İsveç 2 galibiyet alırken, 4 maç berabere sonuçlandı.

A Milli Takımımız bu maçlarda 15 gol attı, kalesinde ise 13 gol gördü.

İlk maç 1951'deydi

Türkiye ile İsveç tarihlerinde ilk kez 1951 yılında Stockholm'deki Rasunda Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 

İki takım arasındaki özel maçta, Ay-Yıldızlı ekibimiz 50. dakikada Lefter Küçükandonyadis'in penaltı golüyle öne geçdi ancak karşılaşma ev sahibi takımın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Son maçta büyük geri dönüş yaşamıştık

Türkiye ile İsveç son olarak 10 Eylül'de İsveç'te oynanan UEFA Uluslar Ligi mücadelesinde Solna'daki Friends Arena'da karşılaştı. 

Ay-Yıldızlı takımımız 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile 88 ve 90+2. dakikalarda Emre Akbaba'nın attığı gollerle 3-2 kazanmayı başarmış ve büyük sevinç yaşatmıştı. 

İsveç'in golleri ise 35. dakikada Isaac Thelin ve 49. dakikada Viktor Claesson'dan gelmişti. 

İsveç'in son galibiyeti 17 yıl önce

İsveç A Milli Takımı, Türkiye karşısındaki son olarak 17 yıl önce galibiyet elde etti. 

Eylül 2001'de Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan 2002 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçı konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. 

İsveç'ten sonra Ukrayna

A Milli Takım, İsveç maçının ardından Ukrayna ile oynayacağı özel maç için 18 Kasım Pazar günü Konya'dan Antalya'ya geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 19 Kasım Pazartesi günü aday kadrodan bir futbolcuyla birlikte saat 18.30'da Antalya Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay-Yıldızlılar, toplantının ardından saat 19.00'da stadyumda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

Türkiye ile Ukrayna'yı karşı karşıya getirecek özel müsabaka, 20 Kasım Salı günü saat 20.30'da başlayacak ve TRT1'den canlı yayınlanacak.

A Milli Takım kafilesi, Ukrayna maçının hemen ardından Antalya'dan İstanbul'a dönecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum