Türkiye Kupası'nda final zamanı

Başakşehir ile Konyaspor arasında oynanacak final maçında kazanan taraf Türkiye Kupası'nın sahibi olacak.

Türkiye Kupası'nda final zamanı
31 Mayıs 2017 - 13:30 - Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 13:52

55. Ziraat Türkiye Kupası bugün sahibini bulacak. Finalde Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor kupayı kazanmak için sahaya çıkacak.

ATV'DEN CANLI YAYINLANACAK

İki ekip arasında Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak mücadele 21:30'dan itibaren ATV'den canlı yayınlanacak. 

FIRAT AYDINUS YÖNETECEK

Zorlu mücadeleyi Fırat Aydınus yönetirken, yardımcıları Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu, dördüncü hakem isi Ümit Öztürk olacak.

EN ÇOK GALATASARAY KAZANDI 

Türkiye Kupası'nı bugüne kadar en çok kazanan takım Galatasaray oldu. Son üç sezonda da bu alanda şampiyon olan Sarı-Kırmızılılar, toplamda 17 kez mutlu sona ulaştı.

ZORLU YOLLARDAN GEÇTİLER

Bu sezon Avrupa Ligi’ne Shakhtar Donetsk’e elenerek veda eden Medipol Başakşehir, Süper Lig’de de bitime iki hafta kalana kadar şampiyonluk yarışının içerisinde yer aldı. Harika bir sezon geçiren Lacivert-Turuncular, Türkiye Kupası’nda Yeni Amasyaspor, Sivasspor ve Göztepe’nin yer aldığı grubu lider tamamlayarak son 16’ya kaldı. Burada güçlü rakibi Galatasray’ı kupanın dışına iten Abdullah Avcı’nın ekibi, çeyrek finalde Akhisar’ı yarı finalde de Fenerbahçe’yi penaltılar sonucu eleyerek finale yükseldi.

İLK KEZ KAZANABİLİRLER

Aykut Kocaman yönetiminde Türkiye Kupası’nı tarihine ilk kez kazanmaya çok yaklaşan Atiker Konyaspor, gruplarda Kızılcabölük, Trabzonspor ve Gümüşhane’nin önünde lider olarak son 16’ya yükseldi. Burada Ümraniyespor’u saf dışı bırakan İç Anadolu temsilcisi, çeyrek finalde Sivasspor’u yarı finalde de iki zorlu maçın ardından Kasımpaşa’yı eleyerek finale yükseldi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum