Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Takımımız İsveç maçının ardından Ukrayna ile bir hazırlık maçı oynayacak. Peki Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
14 Kasım 2018 - 16:33 - Güncelleme: 20 Kasım 2018 - 13:51

İsveç'e yenilerek UEFA Uluslar B Ligi'nden C Ligi'ne düşen A Milli Takımımız bu akşam Ukrayna ile bir hazırlık maçı yapacak.

18 Kasım Pazar günü Konya'dan Antalya'ya geçen A Milli Takımımız dün yaptığı antrenmanla Ukrayna maçının hazırlıklarını tamamladı.

A Milli Takım kafilesi, Ukrayna maçının hemen ardından Antalya'dan İstanbul'a dönecek.

Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye ile Ukrayna'yı karşı karşıya getirecek özel karşılaşma, bu akşam (20 Kasım Salı) saat 20.30'da başlayacak ve TRT1'den canlı yayınlanacak.

Hakem Kosova Federasyonu'ndan Nuza

20 Kasım Salı günü Antalya Stadyumu'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Kosova Futbol Federasyonu'ndan Genc Nuza yönetecek.

Nuza'nın yardımcılıklarını Fatlum Berisha ve Bujar Selimaj yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Besfort Kasumi olacak.

Ozan ve Gökhan'ın yerine Okan ve Kenan alındı

Öte yandan sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın yerine Bursasporlu Okan Kocuk kadroya dahil edildi. Galatasaraylı genç savunmacı Ozan Kabak Milli Takım'dan affını isterken Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımında forma giyen Kenan Karaman, A Milli Takımımız'ın İsveç ve Ukrayna karşılaşmaları aday kadrosuna çağrıldı.

Öte yandan Hakan Çalhanoğlu, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım A Milli Takımı'ın Ukrayna maçı kadrosundan çıkartılmışlardı.

Dünyaca ünlü eski yıldız Andriy Shevchenko'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Milli Takımı'nda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Andriy Pyatov (Shakhtar,) Denys Boyko (Dinamo Kiev,) Andriy Lunin (Leganes)

Defans: Serhiy Kryvtsov (Shakthar,) Oleksandr Karavaiev (Zorya,) Mykola Matvienko (Shakthar,) Mykyta Burda (Dynamo,) Vasyl Kravets (Lugo,) Ihor Plastun (Gent,) Vitaly Mykolenko (Dinamo Kiev)

Orta Saha: Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev,) Viktor Kovalenko (Shkahtar,) Yehven Konoplyanka (Schalke 04,) Taras Stepanenko (Shakhtar,) Ivan Petriak (Ferencvaros,) Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev,) Ruslan Malinovskyi (Genk,) Serhiy Bolbat (Shakhtar,) Vitaly Buaylskyi (Dinamo Kiev,) Oleksandr Zinchenko (Manchester City,) Yehven Makarenko (Anderlecht)

Forvet: Roman Yaremchuk (Gent,) Andriy Boriachuk (Mariupol,) Marian Shved (Karpaty Lviv)

Milli Takımımız'ın 566. maçı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 95 yıllık tarihinde 297'si resmi, 267'si özel 565 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-Yıldızlı ekip, 242'si deplasmanda, 243'ü evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 741 gol attı, kalesinde 819 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 565 maçın 485'ini Avrupalılar'la, 31'ini Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 565 maçın birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 17. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 17. maçına Ukrayna karşısında çıkacak.

Ay-Yıldızlı ekip, Rumen teknik adam yönetiminde oynadığı 16 maçta 4 galibiyet alırken, 7 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 8'i resmi, 8'i özel 16 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 25 gol gördü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum