U21 Milli Takım yine olmadı!

U21 Milli Takımıımz, İngiltere'ye 2-1 mağlup olurken U21 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını kaybetti. Altyapı sorunsalımız ve genç oyuncuların şans bulmakta zorlandığı gerçeği istatistiklere de yansıdı.

U21 Milli Takım yine olmadı!
14 Ekim 2020 - 01:20
FUTBOO | U21 Milli Takımımız, U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'ta İngiltere ile karşı karşıya geldi. U21 Milli Takımımız, 90 dakika sonunda sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılırken, U21 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını da kaybetmiş oldu.

İngiltere'nin golleri 17. dakikada kendi kalesine Hüseyin Türkmen'den ve 88. dakikada Eddie Nketiah'dan geldi. Milli Takımımızın golünü ise 90+2. dakikada Halil Derşivoğlu kaydetti.

Nerede yanlış yapıyoruz?

Genç yaş kategorilerinde her zaman için gelecek vadeden oyuncuları barındıran takımlarımız olmasına rağmen, istediğimiz başarı bir türlü gelmiyor. Aslında bunun altında yatan birçok neden var. Bunların başında da genç oyuncularımızın ne yazık ki kulüp takımlarında yeterli şansı bulamaması ya da o seviyede oynayacak kapasiteye ulaşamaması olarak görünüyor.

İngiltere ile oynanan karşılaşmada da istatistikler, iki takım arasındaki farkı bir kez daha gösterdi. İki takımın ilk 11'lerine baktığımızda, oyuncuların bu sezon kulüp takımlarında aldığı süre ve maç sayısı olarak İngilizlerin büyük farla önde olduğu görüldü.

İngiltere 11'indeki oyuncular bu sezon kulüp A takımlarında toplam 3,319 dakika süre alırken, U21 Milli Takımımızdaki oyuncularımız kendi A takımlarında bu sezon sadece 1917 dakika süre alabildi. Aynı zamanda İngiliz oyuncular, kulüplerinde bu sezon toplam 49 resmi maça çıkarken, bizim takımımızda bu rakam 28 olarak kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum