Üç büyüklerin durumu ve hakemler!

Ceyhun Yılmaz ve Serkan Akkoyun, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gündemini, üç büyüklerde yaşananları YouTube'da yayın yapan SPORTZ kanalında yorumladılar.

Üç büyüklerin durumu ve hakemler!
19 Şubat 2021 - 03:18
Ceyhun Yılmaz ve Serkan Akkoyun, YouTube’da yayın yapan SPORTZ kanalı için Trend Futbol programında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı değerlendirdikleri keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Üç büyüklerin oynadıkları son maç üzerinden değerlendirmelerde bulunan Ceyhun Yılmaz ve Serkan Akkoyun'un sohbetinde öne çıkan noktaları bir araya getirdik.

Fenerbahçe'nin son maçı ve performansıyla ilgili konuşan Serkan Akkoyun, ''Fenerbahçe teknik direktör konusunda çok fazla dinamik. Zico da şampiyon olmasına rağmen gönderilir. Ersun Yanal herkesin hayal ettiği futbolu oynattığı söylenmesine rağmen gönderilir. Galatasaray’da kimse ‘Fatih Terim artık görevi bıraksın’ deme cesaretini gösteremez, belki ima eder. Problem salt Erol Bulut değil. Problem sadece hocada aranırsa o zaman birçok şeyi kaçırırız'' ifadelerini kullandı.

''Geri çekildiğinde Mesut'u kullanamazsın''

Fenerbahçe'nin ileri üçlüsü üzerine de kısa bir yorumda bulunan Akkoyun ''Fenerbahçe’de ileri üçlü bu, Osayi, Valencia ve Thiam. Şu çok tehlikeli, Fenerbahçe 2-0’dan sonra bir geri çekilme refleksi sergiledi. Bu çok tehlikeli. Geri çekilebilirsin ama geri çekildiğin zaman sahada Mesut’u kullanamazsın'' dedi.



Galatasaray'ın Kasımpaşa performansını da değerlendirilirken, Ceyhun Yılmaz kötü saha koşullarında Fatih Terim'in tercihleriyle ilgili ''Fatih Terim’in bu hareketi ile (Saha nedeniyle oyuncu tercihleri) bir ders de görmüş oluyoruz. Burada da bir cast başarısı gösterdi. Uzun zamandır bekleyen Ömer Bayram’a ‘Gel, sen sol beksin’ dedi'' ifadelerini kullandı. Gedson Fernandes için de kısa bir yorumda bulunan Yılmaz, ''Gedson Fernandes bir ‘alevi’ almış ve koşuyor gibi geldi bana. Uzun zamandır görmemiştim'' dedi.

''Hakemlik müessesesinin yapısı yanlış''

Son günlerde alevlenen hakem tartışmalarına da değinin Serkan Akkoyun ilginç bir tespitte bulundu ve ''Nasıl hakem olunuyor? Hakemlik okulu mu var? Altyapısını nerede görüyorlar? Hakem olma kriterleri nedir? Bu hatalar ilk defa olmuyor. Bundan sonra da bitmeyecek. Bu hakemlik müessesesinin yapısı yanlış. Bu yapı herkese karşı. Bu yapı Ali Koç’a, Emre Belözoğlu’na, Fatih Terim’e, Sergen Yalçın’a, Abdullah Avcı’ya karşı. Bu yapı size karşı. Birleşip bu yapıyı değiştirsenize'' ifadelerini kullandı.

''6 saniye kuralını bir daha görmedik''

Ceyhun Yılmaz da hakemlerle ilgili kısa bir değerlendirme yaparken geçen sezon yaşananları ''Birbirimizin başarısını kötülemekten vazgeçelim. Ama şunu söyleyeyim, ben hala ‘6 saniye’ kuralının uygulandığını görmedim. Biz bir standard ihtiyaç duyuyoruz'' sözleriyle hatırlattı.



Beşiktaş ve Sergen Yalçın hakkında da konuşan ikili, genç teknik adamın performansını överken Ceyhun Yılmaz ''Beşiktaş güven veriyor. İnşallah Sergen Yalçın’a sabrederler'' dedi. Serkan Akkoyun ise Sergen Yalçın hakkında ''Sergen Yalçın çok iyi bir teknik adamlık sergiliyor. Birebir ilişkide çok üst düzey'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum