UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın ilk maçında Nijerya'ya yenildik

UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın açılış töreni, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın katılımı ile yapıldı.

UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın ilk maçında Nijerya'ya yenildik
22 Eylül 2019 - 15:23 - Güncelleme: 22 Eylül 2019 - 15:33

Türkiye'nin ev sahipliğinde 22-26 Eylül tarihlerinde Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın açılış töreni, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın katılımı ile yapıldı.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, UEFA yetkilileri, U17 Milli Takımımızın da yer aldığı turnuvaya katılan 8 ülkenin delegasyonları ile teknik direktör ve kaptanları katıldı.

Servet Yardımcı: "Bu turnuva ile dünyanın değişik coğrafyalarından gelen gençler bir araya gelecek"

Servet Yardımcı, turnuvaya TFF olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı çok gururlu olduklarını belirterek açılış töreninde şu konuşmayı yaptı:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sizleri ağırlamaktan ve UEFA U17 ASSIST Uluslararası Turnuvası'na ev sahipliği yapmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Bu turnuva ile 2019 FIFA U17 Dünya Kupası'na katılacak Angola, Kamerun, Nijerya, Paraguay ile Senegal'e finallere hazırlık fırsatı vermekten dolayı ayrıca mutluyuz. 

UEFA U17 Assist Uluslararası Turnuvası'nda katılımcı tüm ülkeler kendilerini diğer kaliteli rakiplere karşı test etme fırsatı bulacak. Aynı zamanda bu turnuva ile dünyanın farklı coğrafi noktalarından gelen gençler bir araya gelecek. Yeni kültürlerle tanışacaklar ve bu yıldız adayları birbirlerinden öğrendikleri ile gelecekteki kariyerleri için önemli tecrübeler edinecekler.

Dilerim ki, buradan herkes ülkelerine başarılı bir turnuva deneyimi ve Türkiye'de yaşadıkları mutlu anılarla dönecektir. Bütün katılımcılara bol şanslar diliyor, turnuvanın saygı ve Fair-Play çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum."

Angola U17 Milli Takımı Teknik Direktörü Pedro Valdemar Soares Goncalves törende katılımcı takımlar adına yaptığı konuşmada, Türkiye Futbol Federasyonu'na ve UEFA'ya bu turnuvanın gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti. Mart ayında Antalya'da çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Pedro Valdemar Soares Goncalves, UEFA U17 ASSIST Uluslararası Turnuvası'nın takımların hazırlığı için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Riva'da bulunmaktan ve buradaki mükemmel tesislerde Dünya Kupası'na hazırlanmaktan dolayı çok mutluyuz. " dedi.

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, açılış konuşmasının ardından katılımcı ülkelerin temsilcilerine turnuva anısına birer plaket takdim etti. 

Geleceğin yıldızları boy gösteriyor 

Gençlerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ve toplam 8 ülkenin katılımıyla yapılacak turnuvada 1. Grupta U17 Milli Takımımızın yanı sıra Nijerya, Senegal, Guatemala, 2. Grup'ta da İskoçya, Angola, Kamerun ve Paraguay yer alıyor.

Grup maçları ile sona erecek bu turnuvada, U17 Dünya Kupası finallerinde yer alacak Kamerun, Senegal, Nijerya, Angola ve Paraguay gibi ülkelerin genç yetenekleri Riva'da boy gösterecek. 

İlk maçımızda Nijerya'ya yenildik

U17 Milli Takımımız, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın ilk maçında Nijerya'ya 2-0 mağlup oldu.

Nijerya'nın gollerini 9. dakikada Kunle Olusegun ve 90. dakikada penaltıdan Divine Nnachuknu kaydetti.

U17 Milli Takımımız, turnuvanın ikinci maçında 24 Eylül 2019 Salı günü Senegal ile karşılaşacak. Ayrıca, karşılaşmayı Genç Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü'nden Sorumlu Milli Takımlar Koordinatörü Oğuz Çetin ile Genç Milli Takımlar Sorumlusu ve Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas tribünden takip etti.

Stat: TFF Riva Tesisleri

Hakemler: Mehmet Türkmen, Emrah Akkaya, Enes Berk Güçlü, Elif Köroğlu

Türkiye: Atalay Gökçe, Yusuf Erdem Gümüş, Serdar Saatçı, Özgür Deryol, Efe Mustafa Çetin (Dk.78 Emirhan Delibaş), Şener Kaya, Ali Alperen Çelik (Dk.60 Ömer Turan Görgüç), Alaattin Mumci (Dk.60 Taha Aydınlı), Sarper Çağlar (Dk.60 Hüseyin Biber), Anıl Batın Aydın (Dk.78 Abdullah Tazgel), Kazımcan Karataş (Dk.80 Doğukan Ünal)

Nijerya: Sunday Stephen, Tanro Shadrack, Ogaga Oduku, Samson Tijani, Clement Ferdinand, Kunle Olusegun, Wısdom Ubani (Dk.78 Divine Nnachuknu), Shuaibu Abdulrazak (Dk.52 Suleiman Lanan), Amoo Akinkunmi (Dk.52 Ibrahim Tabar), Etim Charles, Fawaz Abdullah (Dk.71 Abayomi Mayona)

U17 Milli Takımı'nın UEFA Assist Turnuvası aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Kaleciler: Atalay Gökçe (Gençlerbirliği), Kağan Moradaoğlu (Trabzonspor A.Ş.)

Defans: Yusuf Erdem Gümüş (Galatasaray A.Ş.), Ata Öztürk (Galatasaray A.Ş.), Anıl Batın Aydın (Galatasaray A.Ş.), Abdullah Tazgel (Bursaspor), Serdar Saatçı (Beşiktaş A.Ş), Özgür Deryol (Altınordu A.Ş.), Fatih Kanber (Fenerbahçe A.Ş.)

Orta Saha: Ömer Turan Görgüç (Bursaspor), Ali Alperen Çelik (Trabzonspor A.Ş.), Efe Mustafa Çetin (Altınordu A.Ş.), Sarper Çağlar (Altınordu A.Ş.), Kaan Öztürk (Fenerbahçe A.Ş.), Emirhan Delibaş (Beşiktaş A.Ş.), Kazımcan Karataş (Altay), Hüseyin Biber (Konyaspor), Şener Kaya (Konyaspor)

Forvet: Alaattin Mumci (Trabzonspor A.Ş.), Doğukan Ünal (Eskişehirspor), Taha Aydınlı (Galatasaray A.Ş.)

Genç Milli Takımlar Sorumlusu: Tolunay Kafkas

Teknik Direktör: Turhan Sofuoğlu

UEFA ASSIST U17 Uluslararası Turnuvası'nın programı da şöyle:

Tarih-Saat

1. Takım

Skor

2. Takım

Stat / Yer

22.09.2019 - 11:30

NİJERYA

-

TÜRKİYE

TFF RİVA TESİSLERİ

22.09.2019 - 12:00

ANGOLA

-

İSKOÇYA

TFF RİVA TESİSLERİ

22.09.2019 - 16:00

SENEGAL

-

GUATEMALA

TFF RİVA TESİSLERİ

22.09.2019 - 16:30

KAMERUN

-

PARAGUAY

TFF RİVA TESİSLERİ

24.09-2019 - 11:30

İSKOÇYA

-

KAMERUN

TFF RİVA TESİSLERİ

24.09-2019 - 12:00

GUATEMALA

-

NİJERYA

TFF RİVA TESİSLERİ

24.09-2019 - 16:00

PARAGUAY

-

ANGOLA

TFF RİVA TESİSLERİ

24.09-2019 - 16:30

TÜRKİYE

-

SENEGAL

TFF RİVA TESİSLERİ

26.09.2019 - 11:30

TÜRKİYE

-

GUATEMALA

TFF RİVA TESİSLERİ

26.09.2019 - 12:00

İSKOÇYA

-

PARAGUAY

TFF RİVA TESİSLERİ

26.09.2019 - 16:00

SENEGAL

-

NİJERYA

TFF RİVA TESİSLERİ

26.09.2019 - 16:30

ANGOLA

-

KAMERUN

TFF RİVA TESİSLERİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum