UEFA Avrupa Ligi'nde yeni format nasıl?

UEFA Avrupa Ligi'nde koronavirüs salgını sebebiyle formatta değişikliğe gidildi. Peki maçlar nerede oynanacak ve elemeler nasıl yapılacak? İşte Avrupa Ligi yeni formatıyla ilgili tüm bilgiler...

UEFA Avrupa Ligi'nde yeni format nasıl?
04 Ağustos 2020 - 18:15 - Güncelleme: 04 Ağustos 2020 - 18:21
Koronavirüs, tüm dünyayı ciddi şekilde etkilerken spor organizasyonlarında da önemli değişikliklere gidilmesine sebep oldu. Tabii bu sorundan UEFA organizasyonları da etkilendi ve bir takım değişikliklere gidildi.

Başakşehir'in Kopenhag'ı 1-0 mağlup ettiği maçın oynandığı 12 Mart'tan sonra UEFA Avrupa Ligi durduruldu ve son 16 turu rövanş mücadeleleri oynanmadı.

Peki Avrupa Ligi'nin bu sezonki formatı nasıl? Çeyrek final, yarı final ve final maçları nerede oynanacak?

Maçlar Almanya'da tamamlanacak

Başakşehir'in de yer aldığı son 16 turunun ardından karşılaşmaların tamamı Almanya'da tek maçlı eleminasyon şeklinde oynanacak ve 21 Ağustos'ta final maçıyla turnuva sona erecek.

Maçların tarihleri

Son 16 turu: 5-6 Ağustos
Çeyrek final: 10-11 Ağustos
Yarı final: 16-17 Ağustos
Final: 21 Ağustos

Hangi statlarda oynanacak?

Final maçı Köln'de olmak üzere diğer karşılaşmalar Duisburg'un MSV Arena, Düsseldorf'un Dusseldorf Arena ve Schalke 04'ün AufSchalke statlarında oynanacak.

İşte çeyrek final eşleşmeleri

1: Wolfsburg-Shakhtar / Frankfurt-Basel
2: LASK-Manchester United / Başakşehir-Kopenhag
3: Inte-Getafe / Rangers-Leverkusen
4: Olympiakos-Wolves / Sevilla-Roma

Başakşehir nasıl tur atlar?

İlk maçı İstanbul'da 1-0 kazanan Başakşehir, rövanş mücadelesini kazanması ve berabere kalması halinde veya 1-0 haricinde tek farklı mağlubiyet alması halinde tur atlayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum