UEFA'dan çok sert açıklama! Men cezası geliyor

Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi ile ilgili çok sert ifadeler kullandı.

UEFA'dan çok sert açıklama! Men cezası geliyor
19 Nisan 2021 - 17:29 - Güncelleme: 19 Nisan 2021 - 18:09
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi ve organizasyonda yer alacağını açıklayan kulüplerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Aleksander Ceferin, turnuvada yer alacak takımlarda forma giyecek oyunculara UEFA ve FIFA organizasyonlarından men geleceğini söylerken, 12 kulübü sert bir dille eleştirdi.

Ceferin ilk olarak UEFA ve FIFA'dan gelecek 'men' ile ilgili ''Bu sadece birkaç Avrupa kulübü tarafından desteklenen korkunç bir proje. Futbol dünyası ve hükümetler bu projenin ne kadar anlamsız olduğunun farkında. Hepimiz bu projenin karşısında birleşmiş durumdayız. Bu ligde yer alan oyuncular UEFA'nın ve FIFA'nın uluslararası organizasyonlarında yer alamayacak'' ifadelerini kullandı.

12 kulübü 'aç gözlü' olmakla suçlayan Ceferin ''Bu açgözlü 12 kulübün futbolu bizden almasına izin vermeyeceğiz. Bu kulüpler sonsuza dek Avrupa futbolundan men edilmeyecekler ancak yaptıkları yanlıştı. Bir insanın bunu anlaması için çok zeki olmasına gerek yok ancak Süper Lig kurma tehdidi, tuhaf bir müzakere yolu. Yeni Şampiyonlar Ligi formatı bu kulüpler olsa da olmasa da hayata geçecek'' dedi.

''Aç gözlü yılanlar''

Juventus Başkanı Agnelli ve Manchester United yöneticisi Woodward hakkında da sert ifadeler kullanan Ceferin ''Juventus Başkanı Agnelli kadar ısrarla ve bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim. Onunla cumartesi öğleden sonra görüştük ve bana her şeyin yalan olduğunu söyledi. Açgözlülük, tüm insani değerlerin buharlaşmasına izin veriyor. Manchester United Yöneticisi Ed Woodward beni geçen günlerde aradı ve yeni Şampiyonlar Ligi sistemi için çok heyecanlı olduğunu ve bunu desteklediğini söyledi. Şimdi ise tamamen farklı bir şeye imza atıyor. Hayatımda çok şey gördüm. Ceza avukatıydım. Ancak böyle insanları hiç görmedim. Yılanların bize bu kadar yakın çalıştığını bilmiyorduk ancak öğrendik'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum