UEFA'dan Suudi Arabistan'a red

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yaptıkları transferlerle dikkat çeken Suudi Arabistan takımlarının Avrupa kupalarında mücadele etmeyeceğini açıkladı.

UEFA'dan Suudi Arabistan'a red
31 Ağustos 2023 - 18:19
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan temsilcilerinin Avrupa kupalarında yer alacakları yönünde çıkan iddialara yanıt verdi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, çıkan haberlerin gerçek olmadığını ve Suudi Arabistan temsilcilerinin Avrupa'da mücadele etmeyeceğini söyledi.

Ceferin yaptığı değerlendirmede ''Bildiğim kadarıyla Kylian Mbappe ve Erling Haaland Suudi Arabistan'a gitmeyi hayal etmiyor. Kariyerlerinin zirvesindeki oyuncuların Suudi Arabistan'a gideceğine inanmıyorum. Oradaki durumun bizim organizasyonlarımızı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'ne sadece Avrupa kulüpleri katılabilir. Çıkan haberler spekülasyon'' dedi.

''Doğru yol bu değil''

Aleksander Ceferin aynı zamanda benzer bir durumun Çin'de de yaşandığını söyledi ve ''Çin'den de benzer bir yaklaşım gördük. Çin futbolu gelişmedi ve Dünya Kupası'na katılamadılar. Doğru yol bu değil. Oyuncu ve antrenör gelişimi konusunda çalışmaları gerekiyor ama bu benim sorunum değil'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum