Uğur Meleke: ''Dibe vurma anı''

Uğur Meleke, Başakşehir ve Sivasspor'un Avrupa'ya veda etmesinin ardından 'acı' tabloyu kaleme aldı.

Uğur Meleke: ''Dibe vurma anı''
11 Aralık 2020 - 12:17 - Güncelleme: 11 Aralık 2020 - 15:18
Gazeteci Uğur Meleke, Başakşehir ve Sivasspor'un Avrupa'ya veda etmesinin ardından Türk futbolunun dibe vurma anını yaşadığını ifade etti. Meleke, Sivasspor'un Maccabi'ye mağlup olduğu son Avrupa Ligi maçı üzerinden temsilcilerimizin son dönemdeki durumunu kaleme aldı.

Uğur Meleke'nin Hürriyet için kaleme aldığı dikkat çekici yazı;

''Bir sporsever olarak öncelikle şu üzüntümü dile getirmem gerek: Avrupa kupalarında hiçbir maça, hiçbir takımın 14 kişiyle çıkmasını dilemem.

Bu ne Sivasspor için, ne UEFA için, ne izleyen için iyi bir şey. Öncelikle UEFA’nın bu pandemi sezonu için kadro kısıtlamalarını hafifletmesi gerekirdi bence.

Turnuvanın başında 25 değil 30 oyuncuya izin verilebilirdi mesela. Ya da 17+4+4 modeli esnetilebilirdi. Tabii ki işin bir de Sivasspor boyutu var. Sivas altyapısında hiç mi yeterli oyuncu yok ki en azından yedek kulübesi tamamlanamıyor? Temsilcimizin 3 haftadır 14-15 oyuncuyla maçlara çıkması garip gerçekten.

Şimdi düşünme zamanı

Tabii ki bu gruptan çıkamamak için tek başına yeterli bir bahane değil bu. Maccabi’yi iki kez yenememek üzücü. Bu maça galibiyet mecburiyetiyle çıktığımız için Maccabi şemasına çok sadık, tutucu bir futbol oynadı doğal olarak. Hücum aksiyonları sadece soldan Saborit ve Cohen’le gelişiyordu. Golü de Bilbao kökenli sol bek Saborit’le buldular.

Türk futbolunun Avrupa’da berbat geçen sezonunun can sıkıcı finali oldu bu gol. 12 Aralık 2020 itibariyle ülke futbolu olarak bir dibe vurma anı yaşıyoruz. 2022’de gruplara hiçbir takımımız direkt giremeyecek, tüm temsilcilerimiz ön eleme oynayacak. Başımızı ellerimizin arasına alıp düşünme zamanıdır bu. Süper Lig’de beraberliğe galibiyetin yarı ödülünü değil, üçte birini vererek, oluşacak 100 milyonluk bütçeyi Avrupa’da maç kazanan takımlarımıza dağıtabiliriz bence. Ya da TFF’nin Avrupa’da ayağa kalkmamız için daha iyi fikirleri varsa onları uygulamaya koymalılar bence acilen.''

*Uğur Meleke'nin Hürriyet'teki yazısına ulaşmak için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum