Uğur Meleke: ''Gençleşen Galatasaray''

Gazeteci Uğur Meleke, Galatasaray'ın Kasımpaşa galibiyetini değerlendirirken, hücum hattında yaşanan değişime dikkat çekti.

Uğur Meleke: ''Gençleşen Galatasaray''
15 Şubat 2021 - 11:44
Gazeteci Uğur Meleke, Galatasaray'ın Süper Lig'de Kasımpaşa'yı mağlup ettiği karşılaşmayı kaleme alırken, sarı-kırmızılı takım adına dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Uğur Meleke, özellikle Galatasaray'ın hücum hattının gençleşmesinin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. (Hürriyet)

İşte Uğur Meleke'nin Hürriyet için kaleme aldığı yazı;

''Malumunuz Süper Lig, sıralı fikstür algoritması kullanan bir turnuva. Bu yüzden de genelde herkes rakipleriyle hemen hemen aynı sırayla oynuyor. Bu da bazen fikstürde sıralı zorluklar ya da kolaylıklar yaratabiliyor. Bu sezon Süper Lig fikstürünün zor dönemeci, takımların Antep, Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Alanya ile peş peşe oynadığı bölüm. Bu bölümde Eddie Newton görevini kaybetti mesela. Galatasaray da ilk yarıda bu 5 haftada yalnızca 7 puan toplamış ve ufak çaplı bir kriz yaşamıştı. Ancak ikinci devrede bu 5 maçın 4’ünü oynadılar. Bu dört maçı 12 puanla geçtiler bu kez.

Radikal değişiklikler

Bu zorlu fikstür içine bir de Türkiye Kupası maçının girmesi, Terim’i kadroda radikal değişiklikler yapmaya itti. Donk, Onyekuru, Belhanda ve Taylan’ın kenarda başladığı günde Etebo, Luyindama gibi fiziksel olarak daha sert opsiyonlara yöneldi Terim. Bu kadar kötü bir zeminde yerden oynamak da akıllıca değildi ve maça da bu stratejiyle girdiler. İlk 10 dakikada fırtına gibi oynadılar, altısı isabetli 8 şut attılar, üç de korner kullandılar. Doğru hava oyununun sonucunu da devreye galip girerek aldılar zaten. Bu bölümde Kerem ve Mohamed’in uyumu ve iyi oyunu dikkat çekiciydi.

Donk ve Luyindama başrolde

Ancak ikinci devre zeminin daha da ağırlaşmasıyla hikâye değişti. Bu kez devreye doğru oyunla başlayan taraf Kasımpaşa’ydı. Sağ açığa Varga’nın girişi, sola Hajradinovic’in geçişiyle misafir ekip de orta sayısını artırdı. Muslera’nın hatasıyla golü de buldular. Ancak Galatasaray gerçekten fiziksel olarak güçlü bir takım. 70’te böyle havalarda fark yaratacağı kesin olan Donk girdi, sahada zaten bir başka dev Luyindama da vardı. Onların başrolde olduğu yüksek toplarla galibiyete uzandı sarı kırmızılılar.

İlk devrede dinamikler

G.Saray’ın dün bir başka kazancı ileri altılısının gençleşmesiydi. Babel dışında Etebo (25), Kerem (22), Mohamed (23), Gedson (22) ve Emre (26), dinamik bir ilk devre oynadılar dün. Eğer Babel’in yerinde Onyekuru başlamış olsaydı G.Saray’ın ileri altılısının yaş ortalaması 23 seviyesinde olacaktı hatta.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum