Ujfalusi'den S. Prag öncesi Galatasaray itirafı...

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Tomas Ujfalusi, Çek basınına Sparta Prag ile oynanacak mücadeleyi değerlendirdi.

Ujfalusi'den S. Prag öncesi Galatasaray itirafı...
15 Şubat 2024 - 01:15 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 01:22
Galatasaray'ın eski yıldızlarından Tomas Ujfalusi, sarı-kırmızılı takımın Sparta Prag ile oynayacağı maç öncesi Çek basınına konuştu.

Tomas Ujfalusi, Galatasaray'ın Sparta Prag karşısında ofansif bir oyun sergileyeceğini ve Prag'ı zorlayıcı bir atmosferin beklediğini dile getirdi.

Soru: Galatasaray'ı nasıl buluyorsunuz?
''Kesinlikle eskisi gibi değil. Benim dönemimde 30'lu yaşların üzerinde çok sayıda yaşlı oyuncu vardı, kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı. Muslera'nın yanında bence şu anın en yaşlı oyuncusu 36 yaşındaki Dries Mertens. Onun dışında nispeten genç ve agresif oyuncular var. Icardi bile henüz veteran değil, geçen yıl sadece 30 yaşındaydı, Zaha ise 31 yaşında. Savunmayı Nelsson yönetiyor, kendisi 25 yaşında."

Soru: İlk maç Türkiye'de oynanıyor, Sparta'yı İstanbul'da neler bekleyebilir?
"Galatasaray kendi sahasında kesinlikle çok fazla ofansif oynamak isteyecektir. Bu zaten Manchester United'a karşı oynadıkları maçta da görüldü. Çok açık oynandı, çok şut atıldı ama savunmayı da unuttular, Manchester gol attı. Sonunda Galatasaray skoru 3-3'te eşitlemeyi başardı. Seyircileri de düşünürsek Sparta'ya atak yapmak ve önde başlamak isteyeceklerini tahmin ediyorum. Sparta'ya da fırsat gelecektir, bunları iyi çözerlerse Galatasaray'ın hücum tavrını kullanabilirler.''

Soru: Peki ya taraftarlar? Stadın 52 bin koltuğu var, stadyum kapalı gişe olur mu?
''Bunu tahmin edemiyorum ama Avrupa Kupaları her zaman ilgi çekicidir. Biletler tamamen tükenmese bile gelen insanlar inanılmaz bir atmosfer yaratıyor. Maç boyunca tezahürat yapıyorlar, kesinlikle güzel olacak ev sahibi takım ve seyirciler için. Sanırım onlar da bunun ve Spartalıların tadını çıkaracaklardır.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum