Ünal Karaman: Kaybedenin grupta şansı kalmayacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Karaman, Krasnodar maçına ilişkin, "İki takımın kaderini de yarınki müsabaka belirleyecek. İki takım açısından da baktığınızda kaybedenin grupta şansı kalmayacak denilebilir" yorumunu yaptı.

Ünal Karaman: Kaybedenin grupta şansı kalmayacak
23 Ekim 2019 - 22:11 - Güncelleme: 23 Ekim 2019 - 22:16

UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Rusya'nın Krasnodar ekibini konuk edecek Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, bordo-mavili takımın sol kanat oyuncusu Anthony Nwakaeme ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Gruptaki sonuçlara bakıldığında Krasnodar'ın kolay bir rakip gibi görülebileceğini belirten Karaman, aslında son derece kaliteli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Ünal Karaman, Krasnodar'ın, grupta aldıkları sonuçları talihsizlik olarak niteleyerek, "Onların da kısmen bizim yaşadığımız sorunları yaşadıklarını biliyoruz ama her şeye rağmen iki tane oyun kriteri birbiriyle örtüşen, futbol oynamaya çalışan ve saha içerisinde futbolun doğrularıyla kalmaya çalışan bir rakiple oynayacağız. Dolayısıyla iki takım açısından da zor bir maç olacak. Umarım sadece futbolun konuşulacağı sakatlık riskinin yaşanmayacağı ve herkesin keyif alacağı bir müsabaka olur" şeklinde konuştu.

Yaşanan sakatlıkların ardından takımdaki son durumu değerlendiren Karaman, şöyle devam etti:

"İşin teknik boyutuna baktığınızda antrenman planlamasını yaparken dahi elinizde var olan oyuncu grubuyla ilgili çalışma planlarken, oynadığınız rakipler güç ve kalite olarak değerlendirildiğinde ve oyun planınızı rakibin gücüne göre planladığınız dönem içerisinde tabii ki bu düşüncede zaman zaman sapmalar oluyor. Bunun üzerine sizin için kilit pozisyonda olabilecek oyuncuların sakatlığı söz konusu olabiliyor. Biz geçen seneki oynadığımız oyun içerisinde topla ilişkileri iyi olan, etkili driplingler yapabilen ve sonlandırabilen, hem bizim hem de Türk spor kamuoyunun zevkle izlediği 4 oyuncumuzu kaybettik. İkisini gönderdik, diğerleri de sakatlık sorunuyla baş başa kaldı. Bizim tarafımızdan mutlu olunacak ve sevinilecek bir durum var ki şartlar ne olursa olsun elimizdeki oyuncu grubu düşüncemizi saha içerisinde yapmaya gayret gösteriyor."

 "Onları profesyonel olarak güçlü tutmaya çalışırken, aynı zamanda bize emanet edilen canlara daha sağlıklı ve huzurlu günlere taşımak konusunda sorumluluklarımızın olduğunu bilmenizi isterim. Obi bir kas sorunu yaşadı. Belki geçen hafta içerisinde şartları zorlasak kullanabilirdik. Ama kafamızda en ufak bir soru işaret oluştuğunda biz uzun bir lig maratonunu dikkate alarak koruma amaçlı bekletebiliyoruz. Yarınki durumu da yarın değerlendireceğiz." 

"Kaybedenin grupta şansı kalmayacak"

Yarınki karşılaşmanın üst tur için iki takımın da kaderini belirleyeceğine dikkati çeken Ünal Karaman, "İki takımın kaderini de yarınki müsabaka belirleyecek. İki takım açısından da baktığınızda kaybedenin grupta şansı kalmayacak denilebilir. Dolayısıyla bizler açısından önemli olduğu kadar rakibimiz açısında da son derece önemli bir müsabaka ve biz bunun bilincindeyiz" yorumunda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum