Ünal Karaman: Sturridge'in yorgunluğunu dikkate almak lazım

Trabzonspor Teknik Direktörü, "Son yapmış olduğumuz telafi antrenmanında Sturridge hemen hemen antrenmanımızın yarısına katılarak daha sonra özel antrenmana ayrıldı. O noktada dahi zorlanmaları oldu. Dolayısıyla bir profesyonel sporcunun özellikle birkaç ay sahalardan uzak kalmış bir oyuncunun yorgunluğunu dikkate almak lazım.” açıklamasını yaptı.

Ünal Karaman: Sturridge'in yorgunluğunu dikkate almak lazım
28 Ağustos 2019 - 19:14 - Güncelleme: 28 Ağustos 2019 - 19:31

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında yarın akşam kendi sahasında Yunanistan temsilcisi AEK ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman ve futbolculardan Abdülkadir Ömür basın toplantısına katıldılar.

İlk maçtaki 3-1'lik avantajın her şeyin bittiği anlamına gelmeyeceğini belirten Ünal Karaman, “Orada oynanmış bir müsabaka ve elde edilmiş bir avantaj var. Onun avantajıyla bu maça hazırlanmak, özellikle bu dönem içerisinde bizi mutlu ediyor. Sonuçta sadece bir avantajdan bahsediyorsunuz. Siz nasıl ki onları orada yenmişseniz, onların da bir rakip olarak bizi burada yenme şansı var. Biz bu bilinç içerisinde hazırlanıyoruz. Ayaklarımız yere basıyor. Evet, zorluklarımız var ama benim oyuncularım geçen seneden beri zaten değişik kulvarlarda, değişik zorlukların içerisinden geçtiler. Saha içerisinde kendilerine yakışanı yaptıklarından dolayı bizleri bu günlere umutla taşıdılar. Yine bu müsabakaya hangi oyuncumuzla çıkarsak çıkalım aynı disiplinde ve ciddiyette oynayacaklar. Bunun sonunda da hem taraftarımızı hem bize gönül verenleri hem de kendilerini aynı umutla besleyip geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaklar. Evet, 3-1 avantajlı bir skor ama her şeyin bittiği anlamına gelen bir skor değil. Kesinlikle saha içerisinde mücadelemiz olacak” şeklinde konuştu.

"Oyun karakterimizde farklılık olmaz"

Bir gazetecinin oyun anlayışına yönelik sorusuna ise Karaman, “Biz hangi oyuncularımızla oynarsak oynayalım oyun karakterimizde bir farklılık olmaz. Sizin de belirttiğiniz gibi rakibin bu hafta lig maçını tekrar izledik. İzlediğimiz anda bakıyoruz ki daha önceki basın toplantısında neyi söylemişsek yine aynı şeyi yapıyorlar. Erken denebilecek bir zamanda eksik kalmalarına rağmen oyun disiplininden kopmayan, futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir takım. Bu müsabakada yine mağlup olmalarına rağmen maçın sonuna kadar bırakmayan, hatta bizimle oynadıkları müsabakadan biraz daha diri, biraz daha canlı ve biraz daha agresif oynamaya çalışan bir rakip var. Biz aynı hazırlıkla, aynı disiplinle ve aynı oyun anlayışıyla başlayacağız. Hangi oyuncu seçimini yaparsak yapalım bunda bizim için ve rakiplere bakış olarak farklılık yok. Biz özde zaten kendimizle yarışan insanlarız. Biz kendimizi rakip gördükten sonra zaten her maça aynı disiplinle bakacağımızın sözünü verebilirim” yanıtını verdi.

Genç teknik adam, rakip takımdaki teknik direktör değişikliği ile ilgili olarak da, “Onlardaki teknik adam değişikliğinin psikolojisini anlamamız mümkün değil. Henüz ligin başı, onlar açısından bakıldığında. Camiaların farklılıkları olabilir, nasıl ki benzer şeyler yaşanıyorsa o ülkede de bunların yaşanması kadar doğal bir şey yok. Dolayısıyla olumlu mu, olumsuz mu yansıyacağını yarınki müsabakada göreceğiz. Biz yine de futbolun doğrularını yapmaya çalışan, futbol oynayan ve boş bırakıldığı anda da oldukça tehlikeli olabilecek bir rakibe karşı oynayacağımızı biliyorum. Bizim Türkiye’deki tecrübelerimizden de dem vuracak olursak teknik direktör değişikliklerinde mutlaka bir kıpırdanma olur. Hem oyun anlamında hem sonuç olarak olur. Oyuncuların belki kendilerini ispat noktasında, belki diyorum çünkü öyle bir karakterde olmadığım için hep belki demek gerekir. Umuyorum ki taraftarımızın desteğiyle de bize yetecek sonucu inşallah alacağız” şeklinde konuştu.

"Sturridge'in zorlanmaları oldu"

Büyük hedefleri büyük düşünen oyuncularla kazanırsınız diyen Ünal Karaman, “Geçen seneki o zor dönemde dahi her geçen gün kendini geliştiren ve her geçen gün o zorluklardan bir ana fikir çıkartmış bir oyuncu grubuyla çalıştım. Onlara bir kez daha teşekkür edeyim. Bu oyuncularımız var olan yeteneklerini üstün bir mücadele sergileyerek sahaya yansıttıkları için bugün böyle büyük hedefleri konuşabiliyoruz. Yine ben ondan duyduğum mutluluğu ve gururu ifade edebilirim ki oyuncularım bıraktıkları yerden devam ediyorlar. İşin önemli bir bölümünü geçtiğimiz yıl yükü üstlenen oyuncularla götürüyoruz. Tabii aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Son yapmış olduğumuz telafi antrenmanında Sturridge hemen hemen antrenmanımızın yarısına katılarak daha sonra özel antrenmana ayrıldı. O noktada dahi zorlanmaları oldu. Dolayısıyla bir profesyonel sporcunun özellikle birkaç ay sahalardan uzak kalmış bir oyuncunun yorgunluğunu dikkate almak lazım. Oyuncumuzu hangi aşamada kullanacağımızı sizlerle paylaşırız. Zamanı geldiğinde görürsünüz” diyerek sözlerini tamamladı.

Abdülkadir Ömür: İyi skor alıp, gruplara kalmak istiyoruz

Oynanmamış bir 90 dakika olduğunu belirten Abdülkadir Ömür ise “Hocamın da dediği gibi oynamamış ve bizim için çok çok önemli bir maç. Avantajlı bir skorla döndük ama yarın 90 dakikamız var. 90 dakika bitmeden kesin bir şey konuşamayız. Bu sıralar çok yoğun bir tempomuz var. Hem lig hem de Avrupa’da iyi gitmek ve gruplara kalmak istiyoruz. O yüzden yarın çok önemli bir maçımız var ve iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Yarın iyi bir skor alıp, gruplara kalırız ve inşallah Trabzonspor’u daha iyi yerlere taşıyabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum